Annonce
Navne

Særligt fællesskab: Glade for at være med i noget større

Elin Bødker og Jørgen Johansen er begge med i Lions, og det giver stor mening for dem, at være en del af det humanitære arbejde. Foto: Morten Stricker
Jørgen Johansen og Elin Bødker er begge meget engagerede i Lions organisatoriske arbejde.
Annonce

Struer/Holstebro: - Det er spændende at være med i noget større.

Forklarer Jørgen Johansen, 60, om sit engagement i Lions Club.

Han er med i lions-klubben i Struer, som er fundamentet. Men det betyder også noget for ham, at Lions er et internationalt fællesskab. Faktisk verdens største frivillige humanitære organisation.

- Ud over det vi støtter lokalt, kan vi komme længere ud med vores sociale arbejde, som er omdrejningspunktet. Både nationalt og internationalt. For eksempel når vi gør en forskel med katastrofehjælp ude i verden, forklarer han.

Annonce

Med i organisationen

Hans sambo, Elin Bødker, 69, er helt enig. Hun er med i kvindernes Lions-klub i Struer, Lions Struer Kirsten Bang, hvor hun flere år har været præsident. Desuden er hun formand for zonen, der omfatter en gruppe på ni lokale klubber. Her afløste hun i øvrigt Jørgen. Samtidigt har hun i en årrække være kasserer i distriktet, der dækker en stor del af Jylland.


Ud over det vi støtter lokalt, kan vi komme længere ud med vores sociale arbejde, som er omdrejningspunktet. Både nationalt og internationalt.

Jørgen Johansen, Lions-medlem.


- Så jeg bruger rigtig mange timer hver uge på Lions-arbejde, smiler hun.

Det var Jørgen, der inspirerede hende til at gå ind i Lions. Han var oprindeligt med i en Junior Chamber-klub i Støvring, der lukkede. Klubben havde et samarbejde med den lokale Lions-klub, som han i stedet blev medlem af. Og straks kom ind i bestyrelsen som sekretær.

Da han fik nyt job i Juelsminde, tog han hurtigt kontakt til den lokale klub - og blev også sekretær her.

- Det er jo rigtig fint, at man via Lions hurtigt lærer nogle at kende, når man flytter til et nyt sted, byder Elin ind.

Annonce

Job i Holstebro

I 2008 fik Jørgen Johansen job som indkøbschef hos Valdemar Birns Jernstøberi i Holstebro, og familien valgte at flytte i lejlighed i Struer. Derfor var det helt naturligt at melde sig ind i Struer-klubben. Og selv om parret i 2010 flyttede til et hus på Granbakken i Holstebro, har de fastholdt medlemskabet i havnebyen. Her har Jørgen i to omgange været præsident og sidder i øjeblikket som formand for medlemsudvalget.

Han lægger stor vægt på den sociale side af klubben.

- Det er vigtigt, at man har det godt sammen i en klub, slår han fast.

Fællesskabet i klubben styrkes af, at man mødes to gange om måneden. Den ene gang til et møde med spisning med Gimsinghoved som base. Den anden gang til et kaffemøde - normalt med indlagt virksomhedsbesøg.

Annonce

Gerne flere med

Der er knap 30 medlemmer i herreklubben hvor gennemsnitsalderen er 65 år og som formand for medlemsudvalget er det Jørgen Johansens opgave at rekruttere. Derfor overvejer han blandt andet et åbent hus-arrangement.

Elin Bødker og Jørgen Johansen er begge med i Lions. Foto: Morten Stricker

- De, der er aktive, er jo efterspurgt mange steder. Og vi vil også gerne have fat i flere af dem. For de, der har travlt i forvejen, er tit dem, der får noget til at ske, mener han.

Han er meget begejstret for, at det er lykkedes at etablere en Lions-klub for de helt unge fra 17 til 30 år, en såkaldt Leo-klub. Den tager udgangspunkt i den internationale linje på Struer Statsgymnasium. Den er åben for alle unge, som er interesseret i frivillig humanitær arbejde.

Elin Bødker ser også rigtig gerne flere medlemmer i kvindeklubben, der kun har 14 medlemmer. Men indsatsen er sat på standby på grund af nedlukning i corona-perioden.

Annonce

Tjener mange penge

Det giver stor mening for parret, at Lions-klubberne samler mange penge ind.

- Det er en stor tilfredsstillelse at se den glæde, det giver hos modtagerne, siger Jørgen Johansen.

Herre-klubben tjener blandt andet penge ved det årlige julelotteri, en kalender med lokale fotos, salg af gødning - og har store forventninger til en messe, der er overtaget fra Ausumgård. Og som efter planen gennemføres i april i samarbejde med Lions-kvinderne - med mindre der fortsat er corona-restriktioner.

Kvindeklubben har de største indtægter fra salg af tulipaner.

Annonce

Lions fylder meget

Elin Bødker har haft job som regnskabsansvarlig og controller i flere virksomheder. Hun stoppede på arbejdsmarkedet i oktober 2013, men har næsten et "job" med de mange Lions-aktiviteter.

- Noget af det kan jeg passe fra sommerhuset i Øster Hurup, hvor jeg tilbringer en hel del tid, fortæller hun.

Hun er glad for musik og rockmusik er favoritten.

Jørgen Johansen har tidligere dyrket riffelskydning og kunne godt tænke sig at tage den hobby op igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Countrydronning med et stort hjerte

Annonce