Annonce
Navne

Særligt fællesskab: Kvindeklubben er et dejligt frirum

- Jeg har allerede haft mange sjove oplevelser, som jeg ellers ikke havde fået. Blandt andet at rappelle og ro i kajak, siger Kristina Skøtt Pedersen om livet i Ladies Circle. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Kristina Skøtt Pedersen henter stort personligt overskud med sig hjem fra møderne i Ladies Circle.
Annonce

Struer: Som kromutter på Tambohus Kro og Badehotel er Kristina Skøtt Pedersen, 34, vant til mange, travle og lange arbejdsdage. Det skal kombineres med at få dagligdagen for hendes tre børn og deres mange fritidsinteresser til at fungere. Derfor kan det næsten føles uoverskueligt at skulle afsted til møde i kvindeklubben Ladies Circle. Hvor hun tilmed er formand og derfor også er med til bestyrelsesmøder.

Men hun gør det alligevel. Fordi det giver hende så meget.

- Efter en lang arbejdsdag, kan det godt virke overskueligt at skulle ud af døren igen. Men jeg ved, at jeg kommer hjem med et kæmpe overskud og med fornyet energi, forklarer hun.

Annonce

Tillidserklæring

Det er tre år siden Kristina Skøtt Pedersen blev inviteret med i det kvindelige fællesskab.

- Det var jeg ret stolt af. Synes det er en stor tillidserklæring at blive spurgt, siger hun.

Hun kalder klubben for et dejligt frirum, hvor man kan være helt sig selv. Men også drøfte ting i stor fortrolighed.

Hverdagene kan være travle på Tambohus Kro og Badehotel for Kristina Skøtt Pedersen. Alligevel sætter hun gerne tid af til at møde andre kvinder i Ladies Circle. Foto: Lars Rask Vendelbjerg

- Vi kan dele nogle ting med hinanden - både fra vores private liv og vores arbejdsliv - i fortrolighed. Det er dejligt, at blive mødt med den tillid, siger hun. Og glæder sig over, at Ladies Circle har givet hende nye tætte veninder. For livet.

Der bliver grint og snakket meget i klubben. Og oplevet.

Annonce

Sjove oplevelser

- Jeg har allerede haft mange sjove oplevelser, som jeg ellers ikke havde fået. Blandt andet bridgewalking og Puch Maxi Tour, fortæller hun.

Andre oplevelser er virksomhedsbesøg, som der normalt er mange af. De og de fleste andre mødeaktiviteter har været sat på pause på grund af coronaen. Derfor glæder Kristina Skøtt Pedersen sig til, at der forhåbentlig kommer gang i aktiviteten igen i foråret.


Vi kan dele nogle ting med hinanden - både fra vores private liv og vores arbejdsliv - i fortrolighed.

Kristina Skøtt Pedersen, medlem af Ladies Circle.


På møderne er der nogle formelle ting. Der er nyheder fra organisationen, breve fra andre klubber og "tre minutter", hvor medlemmerne på skift taler om et emne, der interesserer dem.

- Det tager en halv times tid, og derefter er der meget fokus på hyggen, fortæller Kristina Skøtt Pedersen.

Ladies Circle

Ladies Circle blev stiftet i England i 1930 af ægtefæller til medlemmer af Round Table. De første LC-klubber i Danmark åbnede 1949.

Formålet med Ladies Circle er at fremme medlemmernes personlige udvikling gennem et engageret medlemsskab, der giver et godt netværk på tværs af faggrupper og geografiske forhold.
Gennem medlemskabet møder man mange mennesker, organisationer og virksomheder, som man ellers ville have svært ved at komme i kontakt med som enkeltperson.

Der er 97 aktive klubber fordelt over hele landet med i alt ca. 1.500 medlemmer. Lokalt er der klubber i Holstebro, Struer og Lemvig.

Foreningens formål efterleves ved afholdelse af møder med diskussion, virksomhedsbesøg, foredrag og aktiviteter af social karakter. Hver klub afholder omkring 12 årlige møder, ca. et møde pr. måned.
Man kan ikke melde sig ind i Ladies Circle, man bliver optaget. Det kræver at en enig lokal klub ønsker at du bliver optaget som medlem, idet hvert medlem i klubben har vetoret. Der skal samtidig være plads til nye medlemmer i den enkelte klub, hvor der tages højde for antallet af medlemmer i den enkelte klub. Medlemmer skal være mindst 18 år og man forlader organisationen, når man fylder 45 år.

I mange byer er der et tæt slægtskab mellem herreklubben Round Table og Ladies Circle. Det gælder ikke i Struer, hvor kun fire ægtefæller til tablere er med i kvindeklubben.

Omkring halvdelen af de 16 medlemmer i Ladies Circle er selvstændige i erhvervslivet. Men det er ikke afgørende for at komme med i fællesskabet, siger Kristina Skøtt Pedersen.

- Vi går efter personer, der har lyst til at bidrage. Det er vigtigt, at man ikke bare sætter sig i et hjørne men er aktiv.

Annonce

Privat

Kristina Skøtt Pedersen driver sammen med sin mand Karsten Tambohus Kro og Badehotel, som de har kraftigt renoveret  de seneste seks år.

- Det har vi gjort ved at være tro mod både kroens og egnens historie og give mere sammenhæng i lokalerne ved at bruge de blå farver fra fjorden og de grønne fra haven, forklarer hun.

Kulinarisk satses mere på gourmetoplevelser.

I den sparsomme fritid henter ægteparret gerne inspiration ved at besøge andre hoteller og restauranter.

Privat bor de i Struer med Noah, 12, Aura, 10, og Ella, 5 år.

Fritiden bruges ikke mindst på at følge Ella til gymnastik, Ella og Aura til svømning og Noah til fodbold.

Kristina sætter stor pris på en løbetur - ofte til Jegindø med udgangspunkt fra kroen.

Fagligt får hun blandt andet inspiration som medlem af bestyrelsen i Destination Limfjorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce