Annonce
Sport

Sæsonen endegyldigt afsluttet: Lemvig overlever, og TTH får bronze

Da Lemvig og TTH tørnede sammen i starten af marts, var det for lukkede døre på grund af coronavirussen. Det blev de to holds sidste kamp i denne sæson. Arkivfoto: Morten Strægaard
På trods af ærgrelsen over, at de sidste kampe ikke skal spilles, er direktøren i Lemvig-Thyborøn Håndbold, Flemming Nielsen, glad for beslutningen om at stoppe sæsonen med den nuværende stilling.

Lemvig: Der skal ikke spilles mere ligahåndbold for hverken herrer eller damer i denne sæson, og turneringerne afsluttes efter de nuværende stillinger. Sådan lyder beslutningen fra Dansk Håndbold Forbunds udvalg for professionel håndbold.

Det betyder i herreligaen, at Nordsjælland Håndbold rykker ned, mens Lemvig-Thyborøn Håndbold kan ånde lettet ud og begynde at kigge frem mod næste sæson, som også bliver i landets bedste række.

- Set fra vores stol er det godt, at sæsonen er slut. Det havde været forfærdeligt at skulle i gang igen efter så lang en pause, og det havde slet ikke givet mening at spille kampene uden tilskuere, siger direktør i Lemvig-Thyborøn Håndbold, Flemming Nielsen.

Annonce

Godt for økonomien

Lemvig var tæt på at have sikret sig fri af pladsen som den direkte nedrykker, men derefter havde der ventet et nedrykningsspil, som kunne have endt med afgørende kampe om overlevelse mod de næstbedste fra 1. division.

- Det er da lidt en lettelsens suk. Nu skal vi spille liga for tredje sæson i træk, så mon ikke vi er ved at have slettet prædikatet som et elevatorhold, siger direktøren, der dog ærgrer sig over, at sæsonen ikke kunne afsluttes indenfor stregerne.

- Vi havde glædet os til at skulle fylde hallen i kampene mod TTH og Mors-Thy, så det var da slet ikke sådan her, vi havde håbet at slutte sæsonen, siger han.

En ting er det sportslige, noget andet er økonomien i landets håndboldklubber, som flere steder er sat på spidsen af coronakrisen. Med de manglende kampe, savner klubberne indtægter, men nu hvor sæsonen er afsluttet, bliver der mulighed for at spare på lønudgifterne.

- Vi har sendt alle spillere og trænere hjem med hjælpepakken, og det kan vi jo holde fast i nu. Så set i et økonomisk perspektiv er det godt, vi ikke skal spille flere kampe, for det var blevet dyrt for os, siger Flemming Nielsen.

Bronze til TTH

Med udmeldingen fra DHF er der også sat et punktum i samarbejdet mellem Patrick Westerholm og TTH Holstebro, som til sommer afløses af Søren Hansen efter fem år som cheftræner i Holstebro.

Og selvom TTH-træneren synes, at beslutningen om at afslutte sæsonen er den rigtige, ærgrer han sig over, at han ikke får mulighed for en sidste gang på trænerbænken i Gråkjær Arena.

- Jeg har jo spekuleret lidt på, at det kunne ende sådan her, men jeg ville gerne have haft muligheden for at slutte det godt af med en kamp i Gråkjær med mange tilskuere og god stemning. Det er bare en mærkelig verden, vi lever i for tiden, siger Patrick Westerholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce