Annonce
Holstebro

Sætter gang i nybyggeri i Skave

Sådan kommer det til at se ud, når byggeriet i Skave står færdigt. Foto: Hvam Arkitekter
Snart går byggeri af fem almene boliger i gang i Rosenparken i Skave.
Annonce

Skave: Lige nu er der ikke meget at se - udover en bar mark.

Men snart bliver der igen sat gang i nybyggeriet i Rosenparken i Skave. Det er Nordvestbo, der i forvejen har ti ejendomme i byen, der har købt en af storparcel-grundene, og som nu sigter mod at opføre fem nye almene boliger.

- På de boliger, vi har herude, står cirka 40 på "aktiv venteliste" - og endnu flere står på den passive. Det viser, at der er et behov. Så vi er ikke så nervøse for at bygge herude, siger Anders Vestergaard, direktør i Nordvestbo.

De fleste af personerne på venteliste er ældre lejere, der for længst har sendt børnene hjemmefra eller enlige med børn.

- Børnefamilier med to forældre og to børn, har vi ikke haft så mange af på venteliste. Men borgerforeningen skulle have haft nogle forespørgsler fra netop sådanne familier, så vi er blevet enige om at bygge en enkelt 4-rums bolig, siger Anders Vestergaard.

Planen er, at der i Skave skal bygges en enkelt 4-rums bolig på 104 kvadratmeter og fire 3-rums boliger på 89 kvadratmeter.

Indledningsvist er aftalen med kommunen, som ligger 10 procent i grundkapital til det almene byggeri, på fem huse. Men der er købt grund ind til otte.

- Hvis det går godt med at leje de her fem ud, kan vi jo så søge om tre mere med tiden, siger han.

Det er på grunden her, der skal bygges. Byggeriet vil stå færdigt til sommer/efterår 2020, vurderer Anders Vestergaard, direktør i Nordvestbo. Foto: Jan Briks
Annonce

Til næste år

Lige nu arbejdet gået i gang med at få anlagt en sidevej, der skal føre op til de fem nye huse. Den forventes anlagt inden jul.

- Og så er Hvam Arkitekter i gang med at få lavet udbuddet til håndværkerdelen. Vi forventer, at byggeriet kan starte til foråret, siger Anders Vestergaard, der vurderer, at de nye huse så vil stå færdige i slutningen af sommeren/starten af efteråret 2020.

Nordvestbo har i forvejen 3300 boliger i Holstebro og Struer Kommune. De fleste er inde i Holstebro og Struer by, men boligselskabet har også boliger i Borbjerg, Asp, Linde, Hjerm og så selvfølgelig Skave.

- De landsbyer, vi er ude i, har alle et stærkt nær- og foreningsmiljø - og kan godt tiltrække nye beboere. Vi har ikke planer om at komme i flere landsbyer lige nu, men vil gerne arbejde med de landsbyer vi er i, understreger han.

Annonce
Annonce
Lemvig

Nu er vandet klar i Thyborøn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Thyborøn får sin egen T-shirt

Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Åbningen af Klimatorium udskudt

Annonce