Annonce
112

Søens vand skabte problemer på havn

En del af Østhavnen var onsdag stadig oversvømmet oven på de seneste højvande. Det er dog ikke vand fra Limfjorden, men søvand der har fundet vej til havnearealet. Foto: Jesper Lundsgaard
Nye pumper skal være med til at pumpe søvand ud i havnebassin

Lemvig: Lemvig Havn slap stort set nådigt igennem de seneste dages højvande.

Alligevel har en del af Østhavnen omkring Lemvig Bedding og advokatkontoret stået under vand. Men det har ikke været vand fra Lem Vig, der har fundet vej ind på havneområdet. Det er i stedet vand fra Lemvig Sø, der har presset sig på.

- Der er så meget vand i søen, at det ikke kan kan ud gennem rørene og løbe videre ud i havet. Det har betydet, at der også står en del vand i blandt andet Skousgade samt Østerbrogade, siger havnechef Svend Aage Lauridsen, der kalder situationen for usædvanlig, selv om det er sket flere gange tidligere.

Tidligere var Lemvig Sø og Limfjorden forbundet med en å. For omkring 110 år siden blev åen rørlagt, og siden er der blevet bygget huse og veje oven på den rørlagte å.

I dag er der et pumpesystem på havnen, der regulerer hvor meget vand, der bliver pumpet fra den rørlagte å ud i Limfjorden, men pumpesystemet står til at skulle have en opgradering.

- Vi er blevet mere opmærksomme på, hvor vandet pibler op gennem kloakkerne, efter vi har fået den nye højvandsmur på Østhavnen. Derfor skal vi have en pumpe, der kan være med til at pumpe vandet ud i havnen. Vi er klar til at gå i gang med det, siger Svend Aage Lauridsen.

I Lemvig Marina på Vinkelhage har der heller ikke været de store problemer. En enkelt motorbåd kunne ikke klare den kraftige vind og højvandet og er gået ned.

Det er dog ikke første gang det sker, siger Svend Aage Lauridsen.

- Det er nok tredje eller fjerde gang i denne vinter. Det sker hver gang, den løber tør for strøm. Men det er ikke noget der bekymrer mig, for der er ikke noget i båden, der kan forurene, siger havnechefen.

Han regner med, at Lemvig Sejlklub ved lejlighed vil hæve motorbåden, så den igen kan komme oven vande.

I blandt andet Skousgade skulle trafikken kæmpe med store vandpytter. Foto: Jesper Lundsgaard
En båd gik ned i Lemvig Marina i forbindelse med de seneste dages blæst. Foto: Erik Damborg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Gymnasium genåbner i etaper

Struer

Ingen penge retur til forældrene

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

Lemvig

Har flere planer klar til dimission

Lemvig

"Drive-in Jesus" på flyvepladsen

Annonce