Annonce
Lemvig

Søger midler til at lave kunststrategi

Lemvig Kommune vil lave en ansøgning til Statens Kunstfond om midler til en fremtidig kunststrategi i det offentlige rum. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Lemvig: Inden midten af januar 2021 skal Lemvig Kommune i samarbejde med kommunens billedkunstråd have lavet en ansøgning til Statens Kunstfond.

Ansøgningen skal handle om midler til at få udarbejdet en kunststrategi for det offentlige rum i kommunen, siger udvalgsformand Henrik Thygesen (V).

- Der har været et ønske i billedkunstrådet om at der bliver arbejdet med en strategi for kunst i det offentlige rum. Det kan både være i forbindelse med byggeprojekter, når vi renoverer kommunale institutioner, men det kan også være noget, der skal stå i det offentlige rum eller være en del af byfornyelser, siger udvalgsformanden.

Billedkunstrådet har gerne villet med på råd, når det kommer til kunst i det offentlige rum. Der har været usikkerhed om, hvorvidt de skulle inddrages tidligt eller sent i processen, når der skulle laves kunst.

Hvis Statens Kunstfond giver støtte til kunststrategien vil det udløse midler til en kunstfaglig rådgiver, der kan styre processen med at udvikle en kunststrategi for det offentlige rum i hele kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Opbakning til Høfde 42-kæmperne

Annonce