Annonce
Sport

Sølvmedalje i trøstpræmie efter kinesisk magtdemonstration

Sara Hjalager kunne godt nok ikke genvinde verdensmesterskabet, men til gengæld kunne hun sammen med Johanne Tolstrup og resten af de danske kvinder glæde sig over sølv i holdkonkurrence ved VM i kinesiske Wuhan. Arkivfoto: Morten Stricker
Sara Hjalager har aldrig været bedre og slog sin danske rekord, men måtte alligevel give verdensmestertitlen videre til kinesiske Pinpin Lu. Til gengæld blev det til en overbevisende sølvmedalje i holdkonkurrencen.
Annonce

Wuhan: Sara Hjalager har tabt en konkurrence i militær femkamp. Efter to år som ubesejret sluttede stimen onsdag formiddag ved verdensmesterskaberne i den kinesiske by Wuhan.

Ikke fordi den regerende verdensmester er blevet dårligere. Den 29-årige atlet fra Idom slog ved VM sin egen danske rekord med 5453,2 point og var således bedre end nogensinde før, desværre var der bare fire kinesere, der var endnu bedre.

- Vi havde forberedt os på, at kineserne måske ville være for stærke, og det fik vi jo ret i. To af dem overgår den nu tidligere verdensrekord, så det siger en del om, hvor ekstremt højt niveauet har været ved VM, forklarer landstræner Brian Dåsbjerg.

Femtepladsen ved VM bør derfor heller ikke være en skuffelse for den detroniserede verdensmester. I stedet skal hun ifølge landstræneren bruge VM som motivation - og de kinesiske verdensrekorder som en målepind for, hvor meget plads der er til forbedringer.

Og Sara Hjalager der er den eneste danske kvinde, der har brudt 5400-point-grænsen kan stadig forbedre sig.

- Sara har potentiale til at få over 5500 point, hun er så dygtig og imponerer mig til hver eneste træning og hver eneste konkurrence. Der er meget mere i hende, og det har jeg også talt med hende om, fortæller Brian Dåsbjerg.

Han peger blandt andet på, at Sara Hjalager slog sin egen danske rekord selvom hun snublede på forhindringsbanen og satte tid til der samt kastede en smule under hendes niveau i håndgranatkast.

Slutstilling ved VM i Wuhan

1. Pinpin Lu, Kina, 5627,2 point

2. Chaonan Guan, Kina, 5567,6 point

3. Tanglin Wang, Kina, 5506,3 point

4. Hongyan Sun, Kina, 5474,1 point

5. Sara Hjalager, Danmark, 5453,2 point

14. Johanne Tolstrup, Danmark, 5238,2 point

Annonce

Sølv i holdkonkurrencen

Sara Hjalager kan dog rejse hjem fra verdensmesterskaberne med en medalje om halsen. For selvom det individuelt kun blev til en femteplads, tog hun sammen med resten af de danske kvinder andenpladsen i holdkonkurrencen.

Klubkammeraten fra JDR, Johanne Tolstrup, blev nummer 14 som fjerdebedste dansker og var med til at understrege det høje danske niveau.

- Kineserne kunne de ikke røre, men at de går ind og holder både russerne, brasilianerne og nordkoreanerne bag sig er dybt imponerende. Og et resultat af at vi i Danmark er lykkedes med at opbygge et stærkt træningsmiljø, hvor vores bedste femkæmpere hele tiden kan presse hinanden og gøre hinanden bedre, forklarer Brian Dåsbjerg.

På herresiden blev Nickolaj Jensby Nørrelykke fra Holstebro og JDR bedste dansker på en 41.-plads.

- Nickolaj har haft en helt vild sæson med et nordisk mesterskab og et dansk mesterskab og i forhold til vores forventninger til VM, så opfyldte Nickolaj også målsætningen. Niveauet er tårnhøjt, men omvendt skal han heller ikke forbedre sig ret meget, før han kan udfordre top 15.

Og det får landstræneren ingen problemer med at motivere ham til.

- Han har allerede skrevet en sms til mig om, at næste år vil han i top 15. Det er virkeligt dejligt at arbejde med atleter, der er så motiverede for at forbedre sig. Det gør det nemmere at være landstræner, siger Brian Dåsbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce