Annonce
Erhverv

Søn tager over efter far: Nu skal Columbus have gang i lokalet med den ekstra gode mad og vin

Fra far til søn. Anders Boas til venstre overtager Columbus efter far Arne, som nu kan koncentrere sig om Hotel Nørre Vinkel. Foto: Lars Kamstrup
Anders Boas vender hjem til Lemvig efter at have arbejdet på Fjordgården - nu skal restaurant Columbus på Torvet have et spring fremad

Lemvig: Der er generationsskifte på restaurant Columbus på Torvet i Lemvig. Arne Boas overlader restauranten til sønnen Anders, så han selv kan koncentrere sig om at drive Hotel Nørre Vinkel.

Anders har tidligere været med som kok i køkkenet på Nørre Vinkel. For et års tid siden rejste han til Hotel Fjordgården i Ringkøbing, men nu vender han hjem til Lemvig for at give restauranten på Torvet et ordentligt skub fremad.

Columbus er naturligvis kendt for sin restaurant i stue- og gadeplan med mange spisende gæster, ikke mindst i sommertiden i det fri på Torvet. Men ved den seneste ombygning fik man indrettet et lokale, hvor det er meningen, at der skal satses på finere mad og vine.

Annonce

- Vi har haft nogle enkelte selskaber der, men nu er tiden, hvor det skal skubbes rigtigt i gang. Det er Anders den rigtige mand til at gøre. Han har vist på både Nørre Vinkel og på Fjordgården, at han har den kvalitet i køkkenet, der gør, at vi også kan tilbyde serveringer fra den øverste hylde til dem, der vil have en god oplevelse, og som også er indstillet på at give noget ekstra for at få den, siger Arne Boas.

Folk rejser efter god mad. Hvorfor skulle de så ikke komme her og få den samme oplevelse, uden de skal have transport og hotel oveni

Anders Boas, restaurant Columbus

Anders Boas mener, der også i Lemvig er et publikum, der godt vil give de ekstra penge, som virkelig god mad og vine koster.

- Folk rejser efter god mad. Hvorfor skulle de så ikke komme her og få den samme oplevelse, uden de skal have transport og hotel oveni, siger han.

Han vil arbejde ud fra lokale råvarer til de selskaber, der vælger at få denne mad-oplevelse.

- Det er først og fremmest for selskaber, men vi vil også selv lave nogle arrangementer, så man ikke behøver at være en flok på flere personer for at få denne oplevelse, siger Arne Boas.

Også burgere og stjerneskud

Lokalet har endnu ikke fået et officielt navn. Det diskuterer far og søn stadig. Derudover er der på Columbus et selskabslokale til de mere almindelige selskaber, som restauranten også vil satse mere på. Og så skal den almindelige restaurant i stueetagen naturligvis fortsætte som hidtil.

- Der skal være burgere, stjerneskud og den stegte flæsk om onsdagen, som der har været hidtil. De retter skal være på menukortet. Men måske vil jeg lige give de traditionelle retter et hak opad, og med tiden vil der også komme nye indslag på spisekortet her, siger Anders Boas.

Sommeren er gået godt på restauranten siden genåbningen. Nu er turist-sæsonen ved at være slut.

- Vi har haft travlt, men nu gearer det lidt ned. Derfor er det det helt rigtige tidspunkt, Anders kommer i gang på med den fornyelse, som han vil stå for. Nu er der tid til at gøre det, siger Arne Boas.

Han vil selv være i køkkenet på Columbus et par gange om ugen, når sønnen skal have fri, så han mister ikke helt forbindelsen til restauranten.

- Men ellers kan jeg nu koncentrere mig om hotellet, hvor der har været fantastisk godt belagt i denne sommer, og det ser også godt ud i den kommende tid, siger Arne Boas.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Birgitte bor ud til trafikeret vej: Det er som om hjernen er på arbejde hele tiden

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Stor prisstigning: Så meget skal du betale for at få tømt dine affaldscontainere næste år

Lemvig For abonnenter

Vejdirektorat kender problem: Men det er svært at støjsikre i Klinkby

Erhverv

Britt og Christina åbner ny klinik: Her kan du få plejet dine fødder

Lemvig

Det begynder med et lig blandt auktionens fiskekasser - gymnasielærer har skrevet krimi om kvotekonger i Thyborøn

Lemvig

Fond uddelte 400.000 kroner - stort beløb gik til nyt klokkespil i Harboøre Kirke

Kultur For abonnenter

Iben fra Tjørnevej har hovedrolle i ny Netflix-serie, der vises i over 190 lande: - Jeg kan ikke huske den casting, der sikrede mig rollen

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Lemvig

De betaler, så turister kan køre gratis med toget mellem Lemvig og Thyborøn

Navne For abonnenter

Lis og familien flytter fra Nørrebro: Når man får børn, ser man pludselig sit liv på en anden måde

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Erhverv

Malene foran et højdepunkt i de 17 år i Jysk - indvier større og moderniseret butik

Lemvig For abonnenter

Efterårets første storm trak gæster til havet - vagtcentral havde travlt, men ikke med stormskader

Holstebro For abonnenter

Lægebilen er oftere ude af drift i Holstebro end i resten af regionen: - Vi er kede af situationen

Annonce