x
Annonce
Kultur

Spillested introducerer '18b elsker': Oplev Rikke Thomsen synge på klingende sønderjysk

Mellem numrene fortæller Rikke Thomsen sjove, skæve og underspillede anekdoter fra livet på landevejen. Arkivfoto: Timo Battefeld
Rikke Thomsen giver fredag den 5. juni koncert på spillestedet 18b i Harboøre. Det er det første koncertnavn i det nye koncept "18b elsker", hvor upcoming-musikere indtager scenen.

Harboøre: - En eller to gange om året vil vi have en koncert med en musiker, der endnu ikke er slået helt igennem. Det nye koncept kalder vi "18b elsker", og her har vi gjort en indsats for at finde et navn, som vi mener, der passer godt ind i vores publikums smag, siger indehaveren af spillespillet 18b i Harboøre, Helle Langer, der jævnligt bliver kontaktet af upcoming-musikere, der gerne vil spille på Harboøres nye kultursted.

Den første koncert i det nye koncept er med sangskriveren og guitaristen Rikke Thomsen, der er opvokset i Sønderjylland og har tilbragt sin ungdom i Nordjylland. Koncerten finder sted fredag den 5. juni kl. 20 i 18b - navnet henviser til spillestedets adresse: Nørregade 18b.

- Hun er en dygtig musiker og sangskriver, der synger på sønderjysk. Hendes musik og tekster taler til hjertet. Det handler for eksempel om at komme fra små byer og drømme om storbyen. Samtidig snakker hun en del mellem numrene, og det er også noget, vores publikum godt kan lide, siger Helle Langer.

Selv om Rikke Thomsen endnu ikke er et landskendt navn, fik hun alligevel lidt af et gennembrud i foråret sidste år på sin egen, stille facon. Alene med sin guitar sang hun om ikke at høre til, om udlængsel og hjemve. Og vel at mærke på klingende sønderjysk.

Annonce

En eller to gange om året vil vi have en koncert med en musiker, der endnu ikke er slået helt igennem. Det nye koncept kalder vi "18b elsker".

Helle Langer, indehaver af 18b

Har fået dialektpris

- Man kan sagtens forstå hende, selv om hun synger på sønderjysk. Og samtidig får hun vist - ikke mindst over for de unge - at man godt kan fastholde sin dialekt. Hun viser respekt for dialekterne. Der kan være en tendens til, at man forbinder det at tale dialekt med ikke at være særlig intelligent. Det får hun modbevist, siger Helle Langer.

Sidste år udgav hun EP'en "Omve'n Hjemve", og den indbragte Rikke Thomsen Modersmål Prisen 2019 for indsatsen for den sønderjyske dialekt - som 28-årig var hun den yngste modtager af prisen.

- Nu drager hun så på sin forårstour 2020 med hånden fuld af nye sange, såvel som sangene fra "Omve'n Hjemve", svøbt i sjove, skæve og underspillede anekdoter fra livet på og af landevejen, siger Helle Langer.

Kreaskole til sommer

Inden Rikke Thomsen-koncerten har 18b tre koncerter med henholdsvis Teitur, Hush og Anne Linnet i marts, april og maj. Der er udsolgt til de to første, mens der er få ledige billetter til Anne Linnet-koncerten.

I oktober kommer Allan Olsen til 18b, og her er der forlængst udsolgt. I løbet af den kommende måneds tid løfter Helle Langer sløret for det resterende efterårsprogram - eller i hvert fald dele af det.

Desuden gentager hun sidste års Kreaskole, der ligger i den første uge af skolebørnenes sommerferie. Her kan børnene fra 2. til 6. klasse udfolde sig kreativt i 18b. Der er blot to af de 20 pladser tilbage.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Sammenlægning må udskydes

Kultur

Kirken sender prædiken på video

Annonce