Annonce
Navne

Søren Nielsen stopper som præst

Søren Nielsen, der har været præst ved Holstbero Kirke siden 1988 og i mange år også har taget sig af Julehjælpen ved Kirkens Korshær i Holstebro Kommune, stopper nu som præst. Arkivfoto: Mette G. Sørensen
Siden 1988 har Søren Nielsen været ansat ved Holstebro Kirke, men fra den 15. marts i år er det slut.
Annonce

Holstebro: - Der er så mange, der spørger til det, og rygterne går, så nu må du godt skrive nyheden, siger sogne- og korshærspræst Søren Nielsen.

Nyheden, som han snakker om, er, at han stopper som præst ved Holstebro Kirke.

Søren Nielsen har sin sidste gudstjeneste i den kirke, han har været ansat ved siden 1988, søndag den 15. marts, hvorefter han går på pension.

Den 65-årige præst - Søren Nielsen bliver 66 i marts - er opvokset dels i Asp og dels i Harboøre, og er student fra Holstebro Gymnasium, hvor han i øvrigt mødte Jenny, som han er gift med. Parret har tre voksne børn.

Søren Nielsen er teolog fra Aarhus Universitet (1981) og havde sit første embede i Esbjerg fra 1982 til 1988.

Han var i mange år medlem af Holstebro Kunstforening - og i ti år beklædte han formandsposten. Da han i 2013 trådte tilbage fra bestyrelsesarbejdet, fortsatte han som menigt medlem, og plejer fortsat sin store interesse for kunst i sit eget galleri Mejrup, Kunstformidlingen.dk

Hvilke planer har du for fremtiden?

- Planer? Jeg vil se solen stå op og gå ned og lave ingenting i store mængder og passe kærligt på min familie og andre mennesker, siger Søren Nielsen.

Han og Jenny flytter fra Holstebro - først i sommerhuset i Vejlby Klit, og så vil de "tænke sig om og finde en lejlighed eller lille hus et sted".

Der vil i marts komme et større interview med den afgående præst på Dagbladets navnesider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Spillet om Tannebækvej sættes i gang

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Lemvig

Nyt arbejdsår - nyt præsidium

Lemvig

Næste skridt mod legeland i Lemvig

Annonce