Annonce
Erhverv

Overrasket over konkurrents konkurs: - Sørgeligt når der forsvinder boghandlere

Indehaveren af Lemvig Boghandel, Lisbeth Nielsen, kan tydeligt mærke, at omsætningen er faldet under coronakrisen, selv om der er blevet solgt flere puslespil og krea-artikler end normalt. Arkivfoto
Indehaveren af Lemvig Boghandel kalder det overraskende og sørgeligt, at boghandlerkæden Arnold Busck lukker. Hun oplever stor lokal opbakning, selv om omsætningen er gået ned under coronakrisen.
Annonce

Lemvig: Mandag meddelte boghandlerkæden Arnold Busck, at den lukker alle sine 29 butikker og indgiver konkursbegæring. Årsagen er manglende likviditet i forbindelse med coronakrisen. Den nærmeste Arnold Busck-boghandler var i Holstebro.

For indehaveren af Lemvig Boghandel, Lisbeth Nielsen, kommer det som en overraskelse, at Arnold Busck må lukke.

- Ja, det kommer bag på mig. Jeg har altid opfattet Arnold Busck som en veldrevet kæde, selv om de har bøvlet med et nyt edb-system på det seneste. Det er altid sørgeligt, når der forsvinder boghandlere, og dem forsvinder der desværre en del af i disse år, siger Lisbeth Nielsen, der har været indehaver af Lemvig Boghandel i 25 år.

Det er ikke nogen selvfølge, at en by af Lemvigs størrelse kan have en boghandel.

- Nej, det er det bestemt ikke. Der er flere byer på Lemvigs størrelse, der ikke har en boghandel. Men vi har heldigvis en god lokal opbakning, og det er forklaringen på, at vi kan være her, siger Lisbeth Nielsen.

Lemvig Boghandel er en selvstændig boghandel, der er med i kæden Boghandleren, der tæller 12 boghandlere i Danmark og en enkelt i Grønland.

Lisbeth Nielsen kan dog sagtens mærke, at omsætningen er gået ned under coronakrisen.

- Vi har oplevet et fald i omsætningen, og indtil videre mangler vi både de danske og udenlandske turister. Vi håber, at de kommer i en vis udstrækning i løbet af året, siger Lisbeth Nielsen.

Udenlandske turister køber nemlig også bøger.

- Vi har jo bøger på både engelsk og tysk, og så har vi faktisk også nogle tyske turister, der køber danske bøger for at lære det danske sprog, siger Lisbeth Nielsen.

Coronakrisen har betydet, at hun og hendes medarbejdere har solgt andre varer end normalt.

- Vi har for eksempel solgt rigtig mange puslespil, fordi mange har fået mere tid derhjemme. Da de yngste børn ikke var i skole, solgte vi også meget til kreativ udfoldelse, siger Lisbeth Nielsen.

Hun er spændt på, hvornår samfundet åbner endnu mere.

- Vi har mange trofaste kunder, der bakker os op, og det er vi meget glade for. Men selvfølgelig mangler vi også noget omsætning på grund af coronakrisen, og så er nethandlen jo også en konkurrent til os, siger Lisbeth Nielsen.

Hun har tre medarbejdere, og det har ikke været nødvendigt at sende nogen hjem med lønkompensation.

Vi har oplevet et fald i omsætningen, og indtil videre mangler vi både de danske og udenlandske turister.

Lisbeth Nielsen, indehaver af Lemvig Boghandel

Annonce
Annonce
Lemvig

48-årig omkom i drukneulykke

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

To tyske biler fik buler

Struer

Flag for Benny og første skoledag

Annonce