Annonce
Sport

Søvndal retter skarp kritik mod forbund: - Jeg er tæt på at lukke holdet

Jørgen Søvndal har flere gange været tæt på at rykke op i ligaen, men nu overvejer han at trække sit ambitiøse Langhøj-hold. Foto: Morten Stricker
En kendelse fra det danske badmintonforbund, Badminton Danmark, betyder, at Langhøjs andethold er blevet taberdømt i nedrykningsspillet fra 3. division. Holdejer Jørgen Søvndal føler sig uretfærdigt behandlet, og han overvejer kraftigt at lukke det ambitiøse badmintonhold.
Annonce

Langhøj: Tirsdag aften klokken 22.18 fik Jørgen Søvndal en besked, som fik ham til at spærre øjnene op.

- Kære Langhøj. Holdturneringsudvalget har behandlet sagen om jeres afbud til Ligakvalifikationskampen den 15. april mod Lillerød (kamp 359908). Udvalget har vurderet, at der ikke foreligger en acceptabel årsag til jeres udeblivelse fra kampen. På denne baggrund idømmes I en bøde på 3.000 kr., og Langhøj 1 udelukkes/diskvalificeres samtidig fra deltagelse i resten af DH-turneringen i sæson 2018/2019, jf. § 20, stk. 2 og § 36, stk. 4 i Ligareglementet og § 52, stk. 4 i DH-reglementet. Som følge heraf udelukkes Langhøj 2 fra deltagelse i kvalifikationsevent den 27. april 2019 i Værløse mod Badminton Roskilde.

En masse paragraffer som betyder, at holdet får en bøde på 3000 kroner, og at andetholdet er blevet taberdømt i lørdagens kamp mod Roskilde, da der ikke var en acceptabel årsag til Langhøjs afbud i sidste ligakvalifikationskamp mod Lillerød ifølge forbundet.

Afbuddet skete på baggrund af skader til nogle af spillerne og logistiske udfordringer ved at få et hold samlet til kampen. Holdejer i Langhøj, Jørgen Søvndal, er dybt overrasket over afgørelsen.

- Jeg vil rigtig gerne badminton i Vestjylland, men jeg har efterhånden svært ved at finde motivationen. Jeg synes, det er dybt forkert, at det her skal have konsekvenser for vores 2. hold, og jeg er efterhånden tæt på at kaste håndklædet helt i ringen og lukke førsteholdet, siger Jørgen Søvndal, som har svært ved at overskue endnu en sæson med alt den modstand, som han, ifølge eget udsagn, møder udenfor banen.

Annonce

Forskelsbehandling

Han påpeger samtidig, at Gentofte er udeblevet med en spiller fire gange i løbet af sæsonen, som de eksempelvis gjorde i kampen mod Langhøj. Han har svært ved at forstå, hvorfor det ikke har fået konsekvenser for sjællænderne.

- Vi har aldrig nogensinde, i de 13 år holdet har eksisteret, meldt afbud til en kamp. Jeg har før stillet med den lokale købmand og en der gik til badmintonaerobic (badmintoninspireret motion, red) for at kunne stille hold. Vi vil ikke have særbehandling, men jeg synes, at vi bliver behandlet ulige i forhold til de andre, siger Jørgen Søvndal.

Langhøjs andethold må dermed en tur i danmarksserien, hvis forbundets afgørelse står ved magt.

Dagbladet har forsøgt at få en kommentar fra Badminton Danmark, men de er indtil videre ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Annonce

Søvndals svar

Herunder følger Jørgen Søvndals svar til badmintonforbundets afgørelse i mailens fulde længde.

"Tak for jeres mail. Omend vi naturligvis finder det dybt beklageligt at I ikke finder vores årsag til udeblivelse for acceptabel, og dermed også vælger at straffe vores 2. hold. Jeg tror ikke, I er klar over, hvor vanskeligt, det er at drive et ambitiøst badmintonprojekt, med oprindelse uden for BadmintonDK’s moderklubber og under BadmintonDK’s uhyggelige mange regelsæt. Selvom vi er nogle bonderøve, der prøver alt det vi kan, og som definition aldrig giver op - så måtte vores enorme logistik desværre kapitulere forud for den sidste kamp i ligakvalifikationen. Jeres håndtering af denne sag fordrer ikke yderligere motivation for at bibeholde badmintongejsten i Vestjylland.

Vi ønsker ikke særbehandling, men når man føler, vi har fået det modsatte af jer i al den tid, vi har eksisteret, må I kunne forstå at det kan føles svært at vinde. Vi har ikke én gang tidligere, i alle de tretten år, Langhøj har haft seniorhold, ikke kunne stille fuldt hold. Hvis det har krævet at den lokale købmand skulle sættes ind på banen, har vi gjort det. Badminton er desværre en uddøende race i Vestjylland, og var det ikke for vores klub, og den enorme branding-værdi hele vores setup har medført, så var der ikke noget badminton herovre. I skal huske på, at som den eneste i DK, driver Jørgen et 1. divisionshold på fuldstændig egen frivillig basis.

Denne mail skal ikke forstås som en trussel på vores eksistens, men det behøver ikke være nogen hemmelighed at vi går i kraftige overvejelser om vi kan overskue endnu en sæson, med al den modstand vi møder udenfor banen. Vi har i forvejen kæmpet forgæves inde på banen, nu både for vores 1. og 2. hold.

Det er desværre ej mindre frustrerende at opleve hvordan Gentofte gentagne gange bevist stiller op og mangler én spiller? Er strafbart eller sædeligt for Badmintonligaen? Er det klædeligt for Badmintonligaen at DK’s bedste hold, må sætte en serie 1 spiller ind i Badmintonligaens største kamp i direkte TV-transmission? Vi er trods alt kun en lille fisk i det store hav. I behøver ikke skabe store bølger, bare fordi, I kan. Måske lyder det som om jeg tuder :-) men det skal måske være ens for alle"

Jørgen Søvndal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce