Sport

Søvndal slap for at betale løn, da Langhøj rejste sig efter mareridtsuge

Jørgen Søvndal fik noget at juble over, da Langhøj torsdag aften slog Odense OBK efter en uge, hvor holdet ellers har haft det svært. Foto: Johan Gadegaard
Der skulle et "golden set" til at sikre Langhøj sejren, da de torsdag aften gæstede Odense OBK. Der var tvivl om Langhøj ville kunne stille hold, efter sportschef Joachim Perssons matchfixing-sag, men det lykkedes, og så var det endda med en gunstig aftale for holdejeren.

Odense: Det var ikke en dag som alle andre, da Jørgen Søvndal og Langhøj-holdet satte sig i spillerbussen og satte kursen mod Odense torsdag eftermiddag.

Der var tvivl til det sidste, om holdet overhovedet ville komme afsted. For torsdagen var gået med at samle et hold efter at sportschef Joachim Persson havde fået en karantæne på 18 måneder, for at han ikke havde indberettet de matchfixing-aktiviteter, som han havde fået kendskab til mellem 2014 og 2017.

- Jeg må sige, at jeg i løbet af torsdagen tænkte, at nu gider jeg kraftedeme ikke det her mere. Jeg spurgte spillerne, om vi skulle tage afsted, og det var der stemning for, siger Jørgen Søvndal, som også selv fik fundet den gejst og motivation, som har været hans brændstof til at drive holdet.

Han lavede dog en aftale med spillerne, som i den grad faldt ud til holdejerens fordel. Han havde nemlig aftalt med spillerne, at de kun fik løn, hvis de vandt opgøret med 4-2 eller større.

- De har fået en god løn for at spille her, og vi blev enige om, at det var vigtigt at vise, at de også kunne give noget retur uden det handlede om penge, og at vi stiller op ligegyldigt hvad, siger Jørgen Søvndal.

Kampen i tal

Odense OBK - Langhøj 3-4

Kvalifikationsspil, badmintonligaen

William Kryger Boe, Emilia Nesic - Milosz Bochat, Magdalena Swiercxynska 2-1

Airi Mikkela - Devi Sari 0-2

Steffen Rasmussen - Pablo Abian 0-2

Emil Hybel, Mads Thøgersen - Adam Cwalina, Jason Anthony Ho-shue 0-2

Patrick Bjerregaard - Christian Lind Thomsen 2-1

Camilla Martens, Simona Pilgaard - Tereza Svabikova, Alyssa Tirtosentono 2-1

Golden set

Emil Hybel, Mads Thøgersen - Adam Cwalina, Jason Anthony Ho-shue 0-1

Perfekt udfald

Som kampen gik, så kunne den aftale ikke været faldet bedre ud for Søvndal, end den gjorde.

Der stod 3-2 til Langhøj inden mixdoublen, men den endte Langhøj med at tabe, og så skulle der et såkaldt Golden Set til for at sikre sejren. Ét afgørende sæt, som afgør, hvem der får de to point, og hvem der får det ene. Her vandt Adam Cwalina og Jason Anthony Ho-Shue for Langhøj.

- Det var jo helt perfekt. Vi vandt, og jeg sparede nogle penge, siger Jørgen Søvndal med et grin.

Det ærgrer til gengæld holdejeren, at de måtte undvære en Kean Yew Loh i alle kampene i kvalifikationsspillet, da han blev låst af det singaporeanske forbund.

- Det er surrealistisk, at vi fik fløjet Kean (Yew Loh, red) hjem til sidste kamp i grundspillet, så han var slutspilsberettiget, og vi så ikke kan bruge ham. Havde vi haft ham, så tror jeg, at vi havde været tættere på ligapladsen, siger Jørgen Søvndal.

Ifølge holdejeren ligger det fast, at Langhøj færdiggør sæsonen den 15. april i Lillerød. Hvad der sker derefter med holdet er endnu ikke besluttet.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Danmark

Se video af redning: 20-årig sejler reddet op ad vandet efter flere timer i Ringkøbing Fjord

112

Kvinde sad fast i brønd i en time

Lemvig

Evy blev glemt, når hun bestilte en Flextur: Nu har Midttrafik gennemgået klagerne

Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Annonce