Danmark

S-Borgmestre: Venstre fodrer hunden med sin egen hale

Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester i Struer Kommune:- Jeg tror, man skal tage sådan et milliardbeløb med et gran salt. Den seneste periode har været et skoleridt i, hvor mange milliarder man kan bruge. Jeg vil gerne set noget af det udmøntet i virkeligheden, for hver dag byder på nye milliarder. Det gælder om at forholde sig seriøst til, hvordan vi varigt sikrer den nuværende velfærd, når der kommer flere ældre og små børn. - Jeg synes heller ikke, det er en særlig god idé at sænke udviklingsbistanden. Hvis vi skal forhindre, at der kommer flere immigranter til Europa, skal vi hjælpe i nærområderne, ellers risikerer vi bare at skubbe på den proces. Det vil betyde, at vi bare oplever presset et andet sted. Arkivfoto: Morten Stricker
S-borgmestre er skeptiske over for Løkkes udspil om flere milliarder til velfærd.

Kommunerne skal have flere penge for at kunne opretholde det nuværende velfærdsniveau, når der i løbet af de næste år kommer flere gamle og flere små børn, som udfordrer sundhedsvæsnet, pleje- og pasningsområdet. Det er et af de vigtigste valgtemaer, viser den rundspørge blandt jysk-fynske borgmestre, som avisen Danmark offentliggjorde onsdag.

Onsdag eftermiddag præsenterede statsminister og V-formand Lars Løkke Rasmussen et udspil, der sigter mod at bruge 69 milliarder kroner mere på velfærd frem mod 2025.

Fem socialdemokratiske borgmestre fortæller her, om udspillet matcher deres ønsker.

Peter Rahbæk Juel (S), borgmester i Odense Kommune:- Jeg har efterspurgt, at velfærd blev en del af den her valgkamp, så det er positivt, at statsministeren nu kommer med en udmelding om emnet for første gang og følger flere andre partier. Men jeg kan godt være bekymret, når det kommer dagen efter, man har udskrevet valg. Når man har siddet fire år på et regeringsgrundlag, der har kæmpet for skattelettelser, kan det godt virke som panik før lukketid, fordi man har dårlige meningsmålinger. Men jeg vælger at tro det bedste. - Man skal også huske på, at det ikke giver et løft til velfærden. Der skal bruges mange milliarder bare for at holde det nuværende serviceniveau, fordi der kommer flere ældre og små børn. Så det handler om bare at kunne følge med. - Jeg havde håbet på en mere klar finansiering, hvor man havde gjort op med nogle af de ordninger, der kanaliserer penge ud af kommuerne, så man ikke bare risikerer at fodre hunden med sin egen hale. Det forekommer mig noget uigennemskueligt. Arkivfoto: Nils Svalebøg
0/0
Annonce
Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Danmark

DMI advarer: Risiko for lokale skybrud

Danmark

Paludan sendte brev til 500: Alle i chikaneoffers omgangskreds skulle kende hans version

Kultur For abonnenter

Cirkusrevyen: Alt for pæn

Revy: Førhen risikerede man at få en splint i ballen, når man slog sig ned på en af de gamle stole i Cirkusrevyens telt på Dyrehavsbakken. I de senere år er der kommet behagelige, bløde sæder, og i år har denne pæne blødhed desværre bredt sig til scenen. Det begynder ellers godt med et fælles åbningsnummer om krænkelser og politisk korrekthed, som elegant afbrydes af Ulf Pilgaard, der slår fast, at det her er stedet, hvor man netop krænker folk - at det er hele formålet med teltet. Sådan! Desværre viser det sig at være tomme løfter, for krænkelserne udebliver. Hverken publikum eller magthavere sendes for alvor hverken i svedekassen eller skammekrogen. Der er bid i en elegant vise skrevet af Carl-Erik Sørensen, hvori Ulf Pilgaard er bandit i habit, som tilhører ”et misforstået folkefærd, lige fyret, derfor mangemillionær” og i et nummer om de mange penge, som er fosset ud af Skat - også skrevet af Carl-Erik Sørensen - men så stopper pisken. Resten af revyen er ufarlig underholdning, og det går ikke - særligt ikke, når man er Cirkusrevyen, der qua sin størrelse og dermed muligheder er toppen af poppen, klassens anfører. Her må man med rette forvente det bedste inden for dansk revy. Ja, det er valgtid, og virkeligheden kan overhale politiske tekster i en revysæson, som er længere end valgkampen, men det er ikke undskyldning nok til stort set at frede regering og opposition i revysammenhæng. Der er masser af politiske sager fra det forgangne år, som kunne ristes og vrides, men det sker ikke.

Danmark For abonnenter

Se billederne: Greven af Egeskov hemmeligt gift med prinsesse

Danmark

Nu er dommen faldet: Eks-politiker erkender 73 sexorgier i hele Danmark

Annonce