Danmark

S-Borgmestre: Venstre fodrer hunden med sin egen hale

Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester i Struer Kommune:- Jeg tror, man skal tage sådan et milliardbeløb med et gran salt. Den seneste periode har været et skoleridt i, hvor mange milliarder man kan bruge. Jeg vil gerne set noget af det udmøntet i virkeligheden, for hver dag byder på nye milliarder. Det gælder om at forholde sig seriøst til, hvordan vi varigt sikrer den nuværende velfærd, når der kommer flere ældre og små børn. - Jeg synes heller ikke, det er en særlig god idé at sænke udviklingsbistanden. Hvis vi skal forhindre, at der kommer flere immigranter til Europa, skal vi hjælpe i nærområderne, ellers risikerer vi bare at skubbe på den proces. Det vil betyde, at vi bare oplever presset et andet sted. Arkivfoto: Morten Stricker
S-borgmestre er skeptiske over for Løkkes udspil om flere milliarder til velfærd.

Kommunerne skal have flere penge for at kunne opretholde det nuværende velfærdsniveau, når der i løbet af de næste år kommer flere gamle og flere små børn, som udfordrer sundhedsvæsnet, pleje- og pasningsområdet. Det er et af de vigtigste valgtemaer, viser den rundspørge blandt jysk-fynske borgmestre, som avisen Danmark offentliggjorde onsdag.

Onsdag eftermiddag præsenterede statsminister og V-formand Lars Løkke Rasmussen et udspil, der sigter mod at bruge 69 milliarder kroner mere på velfærd frem mod 2025.

Fem socialdemokratiske borgmestre fortæller her, om udspillet matcher deres ønsker.

Peter Rahbæk Juel (S), borgmester i Odense Kommune:- Jeg har efterspurgt, at velfærd blev en del af den her valgkamp, så det er positivt, at statsministeren nu kommer med en udmelding om emnet for første gang og følger flere andre partier. Men jeg kan godt være bekymret, når det kommer dagen efter, man har udskrevet valg. Når man har siddet fire år på et regeringsgrundlag, der har kæmpet for skattelettelser, kan det godt virke som panik før lukketid, fordi man har dårlige meningsmålinger. Men jeg vælger at tro det bedste. - Man skal også huske på, at det ikke giver et løft til velfærden. Der skal bruges mange milliarder bare for at holde det nuværende serviceniveau, fordi der kommer flere ældre og små børn. Så det handler om bare at kunne følge med. - Jeg havde håbet på en mere klar finansiering, hvor man havde gjort op med nogle af de ordninger, der kanaliserer penge ud af kommuerne, så man ikke bare risikerer at fodre hunden med sin egen hale. Det forekommer mig noget uigennemskueligt. Arkivfoto: Nils Svalebøg
0/0

Tophistorier

Annonce
Danmark For abonnenter

Har fået nok af luksuscampister i firhjulstrækkere: Ægtepar nedlægger shelterplads

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro For abonnenter

Han havde fjernvarmenettet i hovedet

TTH Herrer

I Mikkel Hansens rige er der kun en konge

HB For abonnenter

Et point var næsten tyveri, men 'Zetter' ville have alle tre

Tophistorier

112

Taget udbrændte: 80 grise overlevede ildebrand

Kultur For abonnenter

Bent Busk er som sin berygtede taske - altomfavnende

Kultur

Søstrene Bisp: Med fadervor kan vi lægge vores bekymringer fra os

Fadervor: Niecen skal døbes, bedstefar begraves, sønnen konfirmeres, eller familien skal i kirke juleaften, for sådan har vi altid gjort. Og hver gang folder vi vores hænder og beder i fællesskab fadervor, for også det har vi altid gjort. Nogle af os beder indfølt og i stor koncentration, andre af os tænker måske på noget andet, mens remsen næsten af sig selv kommer ud af munden - meditativt og i langsom takt - og et barn eller to spekulerer måske på ord som ”vorde” og ”skyldnere” og forstyrrer mor eller far med et hviskende ”hvad betyder det?”. Skal vi være ærlige, forstår mange af os voksne heller ikke fadervor til fulde, men det har vi mulighed for bedre at kunne nu. I bogen ”Oplysning til borgerne om Fadervor” gennemgår Marianne Christiansen, biskop over Haderslev Stift, og Tine Lindhardt, biskop over Fyens Stift, bønnen sætning for sætning - ord for ord. De er ikke altid enige, men i bogen reflekterer de på skift og kommenterer hinandens tanker, og de håber, at det kan føre til, at læserne vil tænke videre og også føle, at de har fået hjælp til en større forståelse af bønnen og den kristne tro. - For der er en større interesse for bøn i dag. Flere kristne er begyndt at tænke over deres egen bøn - måske fordi muslimerne og deres måde at bede på er langt mere synlig, siger Marianne Christiansen og tilføjer: - Vi vil også gerne have, at fadervor ikke blot er et passivt beredskab, man griber til, når man for eksempel sidder ved et dødsleje, men at man får et mere dagligdags forhold til bønnen.

Holstebro

Borgerlige vielser vinder over kirkebrylluppet

Danmark For abonnenter

At være læge, eller ikke at være læge: Stig Gerdes og Styrelsen for Patientsikkerhed mødes i retten

Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Annonce