Lemvig

S-politiker vil arbejde for lovændring til fordel for HF-uddannelse

Undervisningsministeren har sagt nej til, at HF-uddannelsen i Nørre Nissum må oprette en kostskoleafdeling. Men folketingsmedlem vil arbejde videre med sagen. Arkivfoto: Benny Gade.
Annette Lind undrer sig over, at der ikke er mulighed for at lave en dispensation, så HF-uddannelsen i Nørre Nissum kan oprette en kostskole-afdeling.

Nørre Nissum: Hvis det ikke er muligt at give en dispensation, må loven laves om.

Så klart er budskabet fra folketingsmedlem Annette Lind, der er socialdemokraternes undervisningsordfører.

Hun undrer sig over, at det i Nørre Nissum ikke er muligt at lave en kostskole-afdeling i tilknytning til uddannelsen. Det har hf-uddannelsen søgt om og fået afslag på for et år siden, og tidligere på året stillede folketingsmedlemment Annette Lind, der er socialdemokraternes undervisningsordfører, det samme spørgsmål til undervisningsminister Merete Riisager (LA).

Ifølge svaret fra undervisningsministeren giver loven om professionshøjskoler ikke mulighed for at lave en kostskole-afdeling. Og da hf-uddannelsen i Nørre Nissum som den eneste i landet er tilknyttet en professionsuddannelse, nemlig læreruddannelsen, kan der ikke gives dispensation.

- Jeg synes, man bør lave loven om, for det giver ikke mening, at det ikke er muligt at give dispensation til en kostskole-afdeling. Konstellationen med en hf-uddannelse i tilknytning til læreruddannelsen har fungeret siden 1968. For mig at se er det kun en lille ting at lave loven om for at kunne lave en kostskole i Nørre Nissum. Vi kan ikke nå at gøre noget ved det inden valget, men det er helt klart en sag, jeg vil følge op på i den nye folketingssamling, hvis jeg bliver genvalgt, siger folketingsmedlemmet, der er valgt i Holstebro.

Hun peger blandt andet på, at faciliteterne til at oprette en kostskole allerede findes i Nørre Nissum, hvor der i dag er et kollegium tilknyttet hf- og læreruddannelsen.

I tilfælde af, at der kan oprettes en kostskole-afdeling i Nørre Nissum forestiller hun sig, at elever kan komme fra hele landet. Det kan både være efterskoleelever, der gerne vil tage en gymnasial uddannelse uden at de skal bo hjemme. Men det kan også være elever til den særlige linje for ordblinde, som HF-uddannelsen i Nørre Nissum har udbudt i de senere år og som er blevet populær at søge ind på.

- Der er stor interesse for, at der skal være uddannelser i landdistrikterne, og det kan en kostskole i Nørre Nissum også være med til at sikre. Jeg kender selv skolen og miljøet her er trygt for eleverne. Det bør vi også bakke op om, siger Annette Lind.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeri kører efter planen: Sandkasse bliver forvandlet til vandmekka

Lemvig

Søndagsåbent hele sommeren i Thyborøn

Erhverv For abonnenter

Nu skal Ramme igen have en købmand

Lemvig

Skal 10. klasse flytte til gymnasiet

Lemvig For abonnenter

Folk strømmede igen til marked og dyrskuet

Lemvig For abonnenter

Storkereden på Vasegården: De blev det sidste par i Lemvig

Lemvig For abonnenter

Her lærer vi på en anderledes måde

Lemvig

På refugium i Italien: Par fulgte i Thøger Larsens fodspor

Lemvig

Bovbjerg Fyr er klar til indvielsen

Annonce