Lemvig

S: Vi må følge reglerne

Ole Byskov var også imod at udstede en tilladelse. Arkivfoto: Morten Melhede.

Socialdemokraten Ole Byskov var også imod at give minkfarm lov til at udvide, men mest på grund af Naturklagenævnets tidligere afslag

Lemvig: Den enlige socialdemokrat i teknik- og miljøudvalget, Ole Byskov, fandt det ikke i orden, at en minkfarm på Grønkærvej i Flynder skal have en ny miljøtilladelse, der gør det muligt at fastholde den nuværende produktion. Han var selv med i udvalget, da den i 2012 gav den første miljøtilladelse, som efterfølgende blev underkendt af Natur- og Miljøklagenævet.

- Dengang gik vi faktisk temmeligt langt for at få det til at fungere for landmanden. Det ville have været en stor fordel for landmanden, hvis projektet blev gennemført, men den gik ikke igennem hos klagenævnet. I mit hovede må vi følge de regler, der er, siger Ole Byskov.

Landmanden har allerede udvidet sin produktion i forventning om, at kommunen ville udstede den nødvendige miljøtilladelse, men seks år senere kniber det stadig. Dermed risikerer han at måtte droppe en del af sin produktion.

- Det er selvfølgelig træls, men han vidste allerede dengang, han risikerede, at sagen blev indbragt for klagenævnet. Derfor må man betegne det som en kalkuleret risiko, når man går i gang med at bygge i en periode, hvor nogle stadig har ret til at klage, siger Ole Byskov.

Nu valgte et flertal i udvalget en ny beregningsmetode, der skal lægges til grund for en miljøtilladelse, og dermed kan landmanden faktisk fastholde produktionen indtil videre. Det skete dog ikke med Ole Byskovs stemme.

- Man kan da godt undre sig over, at to forskellige konsulentfirmaer får så vidt forskellige ting ud af samme emne. Jeg er nødt til at lytte til eksperterne på området, som er vores egen forvaltning og konsulenter. Jeg er meget enig i mange af de ting, som Arne Noe sagde på mødet, og jeg vælger da også selv at læne mig op af vore egne forvaltningsfolk, siger Ole Byskov.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Struer For abonnenter

SE VIDEO: Heines helt store motorcykeleventyr - der stod 'danger' på GPS'en

Lemvig

Stuvende fyldt til markedet

Lemvig For abonnenter

Bøvling byder på boksning i biler

Sport

Klinkby byder endnu engang på fodbold i mudderet

Lemvig

Der bliver international stemning på Bredgade

Lemvig

Politiet efterlyser vidner: Bilist havnede i bækken

Annonce