Annonce
Navne

Safari-Jens på juleferie med ro i maven: Der er endelig lidt gang i forretningen igen

Der er sne på toppen af Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, men Jens' hustru, Jaqueline, havde aldrig før set "snevejr i menneskehøjde". Det, syntes hun, var noget af en oplevelse. Privatfoto
Jens Sylvestersen fra Ørnhøj, der har firmaet Safari-Jens i Tanzania, er hjemme i Danmark på juleferie. Han kan glæde sig over, at der er kommet gang i forretningen igen, ikke mindst fordi Tanzania er "orange" i rejsevejledningen og derfor ikke kræver karantæne.

Ørnhøj/Tanzania: - Jeg sidder da godt nok lige og ryster en anelse i bukserne nu, siger 48-årige Jens Sylvestersen med henblik på corona-situationen i Danmark.

Han er sammen med sin hustru hjemme på juleferie hos familien i Ørnhøj - for første gang i syv år. Normalt bor Jens og Jaqueline nemlig i Arusha i Tanzania, hvor Jens har grundlagt firmaet Safari-Jens.

- Vi har tid til en pcr-test her i Danmark, for sådan en negativ én skal man have for at kunne komme ind i Tanzania. Vi håber i den grad, at vi ikke er blevet smittede med noget her hen over julen, men kan komme hjem og passe vores forretning, fortæller Jens Sylvestersen.

Annonce

Han er født og opvokset i Ørnhøj, men boede, læste og arbejdede i en årrække i Holstebro, inden han flyttede til Afrika i 2014.

Endelig turister igen

Corona-pandemien har været hård for Jens og Jaqueline. Fra marts 2020 og frem til september i år har de ikke haft nogen turister til deres safari-ture, men så åbnede Danmark for Tanzania og gjorde landet orange. Det betyder, at de, der vil og tør, kan rejse på ferie i det østafrikanske land uden at skulle i karantæne.

Vi kan mærke, at folk higer efter at komme ud at rejse, og vi har flere, der slet ikke vil på safari, men som bare vil have et godt hotel i ti dage på Zanzibar for at komme væk fra corona og kulde.

- Vi er faktisk kommet rigtigt godt i gang igen. Det er naturligvis overhovedet ikke i nærheden af det niveau, det var før corona - jeg tænker, vi ligger på omkring 20 procent af den indtjening, vi havde før - men nu kommer der endelig en indtægt ind, som vi kan leve af, forklarer Jens Sylvestersen.

Annonce

Higer efter badeferie

Kunderne kommer dels for at tage på safari, men særlig populær er i øjeblikket badeferier på øen Zanzibar ud for Tanzanias kyst.

Vindue til verden

Den 19. marts 2020 bragte Dagbladet den første artikel i serien Vindue til Verden.

Den 15. marts 2021 bragte vi den sidste artikel i den tro, at verden nu var mere eller mindre ovre corona. I alt blev det til 92 artikler.

Vi havde ved seriens slutning interviewet 92 nordvestjyder på seks kontinenter. 39 fra Europa, 13 fra Asien/Mellemøsten, tre fra Afrika, fem fra Oceanien (landene i Stillehavet samt Australien, New Zealand og Ny Guinea, red.), 26 fra Nordamerika, fem fra Mellem- og Sydamerika samt én fra "verden" (en kaptajn på et fragtskib).

Her i starten af 2022 har vi grebet fat i nogle af dem for at høre, hvordan livet former sig - stadig med corona som følgesvend.

- Zanzibar er en af de få tropiske øer, der har været åben under hele corona-forløbet, og det har gjort den til et yndet rejsemål. Vi kan mærke, at folk higer efter at komme ud at rejse, og vi har flere, der slet ikke vil på safari, men som bare vil have et godt hotel i ti dage på Zanzibar for at komme væk fra corona og kulde og slappe af ved stranden, fortæller Jens Sylvestersen.

Hvis ellers pcr-testen er negativ, rejser Jens og Jaqueline hjem til Tanzania mandag den 3. januar klokken 6 fra Billund og via Amsterdam.

Annonce
Sport For abonnenter

Et kig ind i superligaklubbernes akademier: 13 vestjyske talenter står på spring til superligaen

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Lemvig For abonnenter

Frivillige sidder klar: Tingene skal laves i stedet for at blive smidt ud

Sport

Direktør trækker i trøjen igen og gør comeback på håndboldbanen

Lemvig

Nu kan du blive coronavaccineret i Thyborøn

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Slutspurt hjalp: Mange spillere vil med til indendørs fodboldturnering

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Holstebro

Agnes og Esther uddeler p-bøder... som bilister bliver glade for

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Holstebro For abonnenter

Gigt-patienten Per: At skulle vente fra august til februar på en undersøgelse - inden jeg overhovedet kommer videre til operationskøen - er helt skørt

Lemvig

Nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til allerede foreslåede kandidater

Annonce