Annonce
Holstebro

Salg til private: Lampeolie-firma vil nu producere håndsprit

Henrik Kobberup, der ejer firmaet Waxilight syd for Holstebro, vil fra i næste uge hælde håndsprit på flasker - han har nemlig en maskine til påfyldning af lampeolie, som kan stilles om. Men faktisk har han allerede fået 8000 færdige flasker håndsprit hjem, som han er klar til at sælge - også til private. Privatfoto: Kobberup
Waxilight i Nr. Felding, der normalt producerer lampeolie, har nu stillet maskinerne om til at producere håndsprit, som sælges direkte til kunderne.
Annonce

Nr. Felding: Normalt er det lampeolie, der hældes på flasker på maskinerne ved Skjernvej 142 nord for Nr. Felding. Men nu vil Henrik Kobberup i stedet hælde håndsprit på flasker og sælge det til især private.

- Der er intet salg i lampeolie for tiden, og der er et stort behov for håndsprit. Så vi stiller totalt om, så folk i området kan få noget håndsprit, siger Henrik Kobberup, som ejer Waxilight.

Der er opstået et enormt behov for håndsprit, efter netop afspritning af hænder er blevet et vigtigt råd fra myndighederne for at undgå coronasmitte.

- Vi har maskiner til påfyldning, som vi let kan stille om, og vi har fået tilladelserne fra myndigheder på plads, så vi må tappe sprit, siger Henrik Kobberup.

Produktionen er et samarbejde med firmaet Rodalon, som i forvejen producerer håndsprit, og den vil blive solgt i halvliters flasker.

- Vi har fået de første knap 8000 flasker håndsprit hjem, som vi allerede er klar til at sælge. Men fra næste uge er vores egen maskine klar, og så går vi i gang med selv at fylde flasker med håndsprit, som vi får hjem i tankvogne fra vores leverandør, siger Henrik Kobberup.

I første omgang skal maskinerne sikres ekstra, inden produktionen går i gang.

- Når de skal arbejde med en flygtig og brandbar væske som sprit, så skal maskinerne sikres mod statisk elektricitet. Det er en elektriker i gang med lige nu, siger han.

Virksomheden har et fuldautomatisk anlæg, som fylder selv op, og sætter prop og label på flaskerne.

Annonce

Salg fra døren

Håndsprit kan allerede købes nu på firmaets webshop for 298 kroner for fire flasker.

- Her på adressen laver vi en drive-in-shop, hvor man blive siddende i bilen og betaler med mobilepay for fire, otte eller 12 flasker. Og så kører man to meter længere frem og får varerne lagt i bagerummet, så man slipper helt for at skulle ud af bilen, siger Henrik Kobberup.

Han har planer om foreløbig at holde åben hver dag til klokken 17 – også i weekenden.

- Så har vi nok dækket det første behov, og så vil vi vurdere åbningstiden i næste uge ud fra efterspørgslen, siger han.

De arbejder fire mand på stedet, og han ejer i øvrigt også Holstebro Go-Kart Cener/Wild’n’fun på samme adresser mellem Holstebro og Nørre Felding. Iøvrigt i bygninger der tidligere husede fabrikken Danheat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Annonce