Annonce
Struer

Salget i gang: Første grund er solgt og én reserveret

Efter udløbet af den første udbudsrunde er der nyusolgt en enkelt af de 17 nye byggegrunde på Kjelding Høj. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Struer rykker bygrænsen mod syd. Første grund på den nye del af udstykningen på Kjelding Høj er nu solgt til mindsteprisen.
Annonce

Struer: Efter en udbudsrunde, som udløb med sidste frist 8. oktober, har Struer Kommune solgt en enkelt af de 17 byggrunde på den nye etape af udstykningen på Kjelding Høj.

Grunden er solgt til mindsteprisen for den 1073 kvadratmeter store grund på 619.199 kroner, og desuden har en anden potentiel køber reserveret en grund på 1025 kvadratmeter til 596.774 kroner.

- Men vi har fået mange flere henvendelser. Så det er en rimelig start, vurderer Mads Houe, som er jurist ved Struer Kommune og ansvarlig for grundsalget på de kommunale udstykninger.

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) anser det også for et tilfredsstillende resultat, at der trods alt er kommet gang i salget.

- Når vejene først bliver asfalteret og gadelysene sat op, bliver det meget nemmere at forestille sig, hvordan man vil komme til at bo der, og så skal der nok blive solgt nogle flere. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger han og fremhæver, at beslutningen om at udvide udstykningen og rykke bygrænsen mod syd først og fremmest blev truffet for at sikre et varieret udbud af byggegrunde i Struer Kommune.

Annonce

Tiden var moden

- Det er jo utroligt, hvad der sker. Når man kommer ind mod Struer fra nord, er det første, der møder én, et byggeri på de sidste ledige grunde i Strandbjerggårdparken, og lidt længere inde mod byen er der så også fuld gang i byggeriet af almene boliger på den private udstykning i Gartnerlunden. Inde ved havnen er det sejlhusene, der bliver bygget flere af, og på vej ud af byen mod syd, var vi så ved at kunne melde om udsolgt på den kommunale udstykning på Kjelding Høj, konstaterer han.

- Så tiden var moden til en udvidelse af udstykningen, vurderer borgmester Niels Viggo Lynghøj på trods af det beskedne udbytte af det første salgsfremstød for de 17 nye grunde, der blev sat til salg på den nye del af udstykningen på Kjelding Høj i starten af september.

- I betragtning af, hvordan det gik for et par år siden, kan vi kun være tilfredse, vurderer borgmester Niels Viggo Lynghøj (S).

Dengang var der tale om en fordobling af salget, da Struer Kommune fik solgt byggrund nummer to på et år.


Det er ikke så overraskende, at vi kun har solgt en enkelt af de 17 nye grunde på Kjelding Høj udstykningen under den første udbudsrunde. Salget af de kommunale byggegrunde sker som udgangspunkt løbende og hen over året, når folk kan være sikre på at kunne købe til minimumsprisen. Den første udbudsrunde var kun et startskud på salget

Mads Houe, jurist, Struer Kommune


- Der er vi slet ikke længere, konstaterer han.

Da byrådet traf beslutning om at udvide udstykningen på Kjelding Høj var der ved at være udsolgt, og Mads Houe er da også overbevist om, at der kommer gang i salget af de nye byggegrunde i den sydlige udkant af byen.

- Det er ikke så overraskende, at vi kun har solgt en enkelt af de 17 nye grunde på udstykningen under den første udbudsrunde. Salget af de kommunale byggegrunde sker som udgangspunkt løbende og hen over året, når folk kan være sikre på at kunne købe til minimumsprisen. Den første udbudsrunde var kun et startskud på salget, vurderer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er

Annonce