Annonce
Kultur

Samler kirkens aktivitets-udvalg på tirsdag

Thyborøn har provstiets yngste kirkebygninger, men alligevel har der ikke været den fornødne interesse for at deltage i et menighedsråd. Arkivfoto: Benny Gade
Provsten vil på tirsdag være i Thyborøn Kirke sammen med formanden for menighedsrådet i Harboøre for at tale med alle interesserede

Thyborøn: På tirsdag håber provst Ole Rasmussen på at få sammensat det nye aktivitetsudvalg ved Thyborøn Kirke. Det kommer ikke til at ske ved et online-møde som tidligere omtalt, men der imod ved personligt fremmøde i kirken. Corona-nedlukningen tillader ganske vist ikke forsamlinger, så derfor vil Ole Rasmussen og formanden for menighedsrådet i Harboøre, Ebbe Ravn Sørensen, være til stede i Thyborøn Kirke fra klokken 16 til 21. I den tid kan alle borgere kigge ind til en snak og eventuelt melde sig til at være med i et aktivitetsudvalg.

- Jeg har allerede flere, der siger, de gerne vil være med i et aktivitetsudvalg, men der er plads til alle, der har lyst, siger Ole Ramussen, der skønner, det ikke vil være urealistisk at få et udvalg med omkring ti medlemmer.

Annonce

Erstatning

Det kommende aktivitetsudvalg skal i en overgangsperiode virke som erstatning for det menighedsråd, der aldrig blev valgt i efteråret. Et nyt menighedsråd kan på grund af corona-situationen først holdes til efteråret, og derfor bliver menigheden i Thyborøn foreløbigt administreret af menighedsrådet i Harboøre.

Der er dog ingen, der er tilfredse med, at Thyborøn Kirke står uden et menighedsråd i så lang tid. Derfor er det bestemt, at der skal nedsættes et aktivitetsudvalg, der kan varetage nogle af de opgaver, som et almindeligt menighedsråd har. På den måde kan medlemmerne af udvalget prøve, hvordan det er at sidde i et menighedsråd og måske få lyst til at stille op ved det kommende valg.

Annonce

Trækdyret

Ole Rasmussen vil selv stå i spidsen for udvalget i en overgangsperiode.

- Det kommer til at virke på den måde, at vi holder møder i aktivitetsudvalget og diskuterer, hvordan vi gerne vil have det i Thyborøn. Derefter sender vi et referat til menighedsrådet i Harboøre, der officielt vil godkende ønskerne, hvis det ikke stikker vildt ud, siger Ole Rasmussen.


Vi holder møder i aktivitetsudvalget og diskuterer, hvordan vi gerne vil have det i Thyborøn. Derefter sender vi et referat til menighedsrådet i Harboøre, der officielt vil godkende ønskerne

Ole Rasmussen, provst


Han betegner sig selv som trækdyret i overgangsperioden.

- Men jeg vil sætte mig på den bagerste bænk ved møderne, så snart det kan lade sig gøre, lover han.

Annonce

Alle er med

Et menighedsråd skal bestå af seks, valgte medlemmer, men til gengæld er der ingen krav om, hvor mange der kan deltage i et aktivitetsudvalg.

- Og alle, der har interesse i arbejdet, vil komme med i udvalget, siger Ole Rasmussen.

Kan man ikke være til stede på tirsdag, kan man også ringe eller skrive til provsten frem til torsdag. Derefter vil han indkalde til et møde, hvor det bliver aftalt, hvordan aktivitetsudvalget skal arbejde, indtil der kan vælges et nyt menighedsråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce