Annonce
Lemvig

Sammenlægning må udskydes

Menighedsrådene ved Vandborg Kirke (billedet) og Ferring Kirke vil gerne arbejde endnu tættere sammen. Foto: Benny Vejlby
Planerne om at samle menighedsrådene i Vandborg og i Ferring er midlertidigt sat på pause på grund af corona-situationen

Vandborg/Ferring: Planerne om at samle menighedsrådene i Vandborg og Ferring er løbet ind i problemer på grund af den igangværende corona-krise. To planlagte informationsmøder blev aflyst, og derfor er det usikkert, hvad der nu skal ske.

- Det bliver måske slet ikke gennemført i år afhængig af de deadlines, der er udstukket. Vi skulle melde ind til stift og provsti senest 1. april, men nu er alt jo i opløsning og udskudt, siger formanden for menighedsrådet i Ferring, Ane Margrethe Bjerre.

Formanden for menighedsrådet i Vandborg, Arne Noe, er dog lidt mere positiv.

- Den oprindelige frist var sat til 1. april, men det bliver rykket til et senere tidspunkt, vurderer han.

Annonce

For at sammenlægningen kan ske, skal vi først have et menighedsmøde i begge sogne, hvor der skal være et flertal begge steder.

Arne Noe, menighedsrådsformand

Tæt samarbejde

Det er dog en frist, der skal fastlægges af biskop og provsti, hvis en sammenlægning skal gennemføres i år.

De to menighedsråd har i flere år arbejdet sammen og vurderer, at der er muligheder for at samarbejde endnu tættere.

- Der kan være nogle administrative gevinster ved at slå menighedsrådene sammen. Vi kan for eksempel nøjes med at holde ét møde, hvor vi nu skal holde to møder for at diskuterer budgetter. Det vil være en lettelse i forhold til den nye præst, der senere skal ansættes, siger Arne Noe.

Menighederne er en del af otte-sognspastoratet Lomborg-Rom, Dybe-Ramme, Vandborg-Ferring og Fjaltring-Trans. De otte sogne deles om to præster, hvor af den ene stilling lige nu står ledig. De øvrige sogne samarbejder i forvejen parvis, mens Vandborg og Ferring begge har haft hvert sit menighedsråd. Der har dog gennem årene været tradition for et tæt samarbejde, så derfor vurderes et endnu tættere samarbejde at være en fornuftig vej frem.

- Men for at sammenlægningen kan ske, skal vi først have et menighedsmøde i begge sogne, hvor der skal være et flertal begge steder, siger Arne Noe.

Kandidater

Og det er disse møder, det har været nødvendigt at aflyse. På mødet skulle man blandt andet diskutere, hvordan et nyt, fælles menighedsråd kunne se ud. Udspillet er, at der fortsat skal holdes valg i begge sogne, så man vælger fire repræsentanter i hver. Det skal sikre, at begge sogne fortsat får ejerskab i det nye menighedsråd. Desuden er der fortsat ønske om at have en kirkeværge i hvert af sognene. På den måde vil sammenlægningen ifølge begge formænd have karakter af, at det er kirkekasserne, der bliver lagt sammen, mens der fortsat vil være valgte repræsentanter til menighedsrådet fra begge sogne.

Ifølge Ane Margrethe Bjerre er det dog ikke et større problem, hvis man ikke kan nå at gennemføre en sammenlægning allerede i år.

- Vi har i øjeblikket et velfungerende menighedsråd, og vi har kandidater, der er klar til at stille op til det kommende valg. Vi har endda en suppleant på hånden, siger hun.

Ifølge Arne Noe vil det heller ikke være et problem at finde nye kandidater til et menighedsråd i Vandborg.

- Vi må se i øjnene, at vi bliver færre i området, men jeg er reelt ikke så nervøs for, at vi ikke kan finde kandidater. Gevinsten ved en sammenlægning vil ligge på andre områder. Det kan være en fordel i det admininistrative arbejde, for præsten, men også for menighedslivet, siger han.

Den igangværende corona-krise kan gøre det svært at overholde fristerne for det kommende menighedsrådsvalg. Derfor forventes det, at Kirkeministeriet vil ændre på fristerne, hvis krisen trækker ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Jesus har tunet ind på 89,1 MHz

Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce