Annonce
Lemvig

Sand stopper tog - støvsuger sat ind

VLTJ har sat en specialmaskine ind for at få "støvsuget" skinnerne fri for sand efter en voldsom sandfygning. Foto: VLTJ
Indstillede dele af driften torsdag eftermiddag og frem til fredag middag

Lemvig: De seneste dages kraftige blæst har skabt så store problemer med sandfygning, at Lemvigbanen har indstillet en del af togdriften og erstattet med bus- og taxa-kørsel.

- Sandet dækkede nogle steder skinnerne, så toget kunne slet ikke køre igennem, fortæller banens direktør, Martha Vrist.

Det er blandt andet strækningen syd for Fåre, der har været særlig hårdt ramt. Fygningen var så voldsom, at et tog fra Vemb mod Lemvig måtte vende om, fordi den ikke kunne trænge igennem. Derfor returnerede den til stationen i Vemb, hvor den har overnattet.

Annonce

Fredag morgen er der fortsat problemer, men hjælpen er sat ind.

- Vi har lejet en specialmaskine, der kan sidde på en gravemaskine. Den "støvsuger" skinnerne for sand, siger Martha Vrist.

Maskinen blev sat ind i de tidlige morgentimer, og derfor blev togene fortsat erstattet med busser på strækningen, mens arbejdet står på.

VLTJ er normalt kendt for sin driftssikkerhed. Under den seneste snestorm kørte VLTJ stadig på trods af, at både DSB og Arriva havde indstillet driften.

- Der sidder nogle puffer på togene, der skubber sneen væk. Men sandet kan de ikke gøre noget ved. Det her har vi aldrig prøvet før, siger Martha Vrist.

VLTJ forsøger løbende at holde passagerne opdateret om ændringerne på facebook.

Vi må desværre også i dag lave ændringer i toggangen på Vembbanen. Toget fra Lemvig kl. 9.00 kører KUN til...

Slået op af Midtjyske Jernbaner A/STorsdag den 22. april 2021
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det er en floskel, men den tæller også efter Eriksen i Parken: Der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget

Annonce