Annonce
Holstebro

Efter tre år: Forsvundet mand er fundet død

Lars Ryan Jensen (billedet) var - udover at være Rene Frank Schilders gode ven - også en af de mange frivillige, som i marts 2018 afsøgte området ved Ulfborg Skyttecenter. Det var som formodet tæt derpå, at Rene tre år og syv måneder senere blev fundet. Foto: Palle Hyldahl Brændsgaard
En ring er lukket, konkluderer ven til Rene Frank Schilder, der har været savnet i over tre år. Familien er dybt taknemmelig, siger han.

Ulfborg: I tre år og syv måneder har Lars Ryan Jensen spekuleret.

Hver gang han var på cyklen.

Hver gang han gik tur i skoven.

Annonce

"Hvor er Rene Frank Schilder?"

Hvor var hans ven?

- Jeg har altid tænkt, at det kunne være rigtigt dejligt, om jeg lige kunne finde en sko eller en stump tøj, som et dyr havde slæbt med sig. Jeg har altid kigget efter spor.

Nu er Rene - Lars Ryan Jensens gode ven, en far og søn - omsider fundet. Død, men trods alt fundet. Efter at være forsvundet siden marts i 2018 var det ifølge Lars Ryan Jensen jægere, som ved en tilfældighed for nyligt fandt den forsvundne Rene bag et skydeterræn blot et par kilometer fra sit hjem.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi er familien til Rene Frank Schilder blevet orienteret:

- Vi har lavet diverse undersøgelser og kan nu bekræfte, at det er den omtalte person, fortæller Torben Ladefoged, der er leder af den lokale efterforskningsafdeling, der er gået stille med dørene omkring fundet af liget - indtil det var sikker på, at det drejede sig om den forsvundne Rene Frank Schilder.

Der er intet mistænkeligt ved dødsfaldet, oplyser politiet, der også fortæller, at den forsvundne blev fundet under en busk:

- Om der er blevet ledt efter ham lige akkurat det sted, ved jeg ikke. Men selv hvis der er, kan man godt have overset ham. Det er ret godt skjult, fortæller Torben Ladefoged.

Lighund

Lars Ryan Jensen har ligesom alle andre været så godt som sikker på, at Rene Frank Schilder var omkommet.

- Men det betyder bare noget, hvor han var. Man spekulerer jo over, hvad der er hændt ham. Er han faldet i en å eller andet? At man nu har fundet ham, lukker en ring for mig, konkluderer Lars Ryan Jensen, der selv har besøgt det sted, hvor kammeraten blev fundet:

- Det var faktisk dejligt for mig at se stedet, hvor han lå. Personligt blev jeg også bekræftet i, at det ikke var et sted, jeg havde ledt, og det lukkede også noget for mig. Jeg havde en klump i halsen, da vi gik derud, men solen skinnede, da vi gik derfra, og det føltes bare som om, at det var "Renes sted". Det var et fint sted, han havde fundet til sig selv. Det var måske dér, han gik hen, når han havde det skidt - det var koldt dengang for tre år siden, og så er det også blevet det sidste sted, han er gået hen, siger vennen.


Familien er dybt taknemmelig over for de jægere, der fandt Rene. Uden dem havde vi nok aldrig fundet ham.

Lars Ryan Jensen.


Lars Ryan Jensen deltog selv i den frivillige eftersøgning med omkring 70 andre for mere end tre år siden. Derudover søgte politiet med hunde og helikopter.

Senere var Lars Ryan Jensen også med til at hyre en lighund i håbet om at finde kammeraten, men man søgte længere borte fra det område, hvor man troede, at Rene kunne befinde sig - fordi politi og frivillige allerede havde været dér.

Sagen kort

Politiet efterlyser den 18. marts søndag 2018, klokken 11.31, Rene Frank Schilder. Han er først på aftenen lørdag gået fra sin bopæl på Østerled i Ulfborg i nedtrykt sindstilstand og ikke set siden.

Politiet arbejder ud fra, at han skal findes i nærområdet. Der søges uden held med helikopter og hunde, og politiet opfordrer til, at man gennemsøger tilbygninger og udhuse, hvor det kan tænkes, at Rene Frank Schilder kan opholde sig. Der søges i skovområder omkring Ulfborg.

Om mandagen indstiller politiet eftersøgningen.

Tirsdag slutter den frivillige organisation Missing People sig til eftersøgningen og overtager koordineringen af den indsats, som adskillige frivillige allerede har taget del i.

Det blev imidlertid nogle jægere, der forleden fandt resterne efter Rene Frank Schilder. Det skete tæt på Ulfborg Skyttecenter, hvor såvel politi som pårørende hele tiden har formodet, at den 48-årige ville befinde sig.

- Jeg har ikke været forbi dér, men jeg har været tæt på. Jeg kan forestille mig, Missing People (organisation, der hjælper med at finde forsvundne personer, red.) er gået igennem området, efter politiet med hunde allerede havde været der - men jeg siger det uden bebrejdelse. Det viser bare, hvor svært det kan være at finde en person, siger Lars Ryan Jensen.

I stedet blev det jægere, der omkring seks gange årligt befinder sig lige præcist i det område, som endte med at finde den forsvundne.

- Familien er dybt taknemmelig over for de jægere, der fandt Rene. Uden dem havde vi nok aldrig fundet ham, siger Lars Ryan Jensen, der besøgte dødsstedet med Rene Frank Schilders mor.

Annonce

Skuffet

Forløsning er den altoverskyggende følelse hos Lars Ryan Jensen, men skuffelse indgår nu også i følelsesregistret:

- Jeg synes, at samarbejdet med politiet har været utroligt dårligt, siger han.

Her tænker han blandt andet på de spor, som frivillige fandt og overgav til politiet. En Mokai-flaske blev fundet, og dets produktionsnummer og holdbarhedsdato matchede med flasker, som Rene Frank Schilder havde hjemme i sit køleskab.

- Vi har ikke fået svar tilbage og den aktindsigt, vi søgte, for at finde ud af, om de vidste noget, vi ikke gjorde, fik vi heller ikke held af. Jeg siger ikke, at vi kunne have fundet Rene, men det ville have hjulpet, hvis vi havde fået noget at vide. Ved fælles hjælp kunne vi kredse området mere ind, tror jeg, siger Lars Ryan Jensen og tilføjer:

- Men jeg ved også godt, at politiet er underlagt en masse regler om persondata og så videre, som det skal overholde.

Annonce
Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Vejen spærret i to timer: Væltet bus er tilbage på vejen, og der skulle hjælp til helt fra Vejle

Lemvig For abonnenter

Klimatorium vil være verdensførende: ansøgning for millioner er afleveret

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Struer For abonnenter

Efter bølge af indbrud tog Tina sagen i egen hånd: - Det var bare et spørgsmål om tid, før de også ville komme her

Michael Dyrby erkender krænkelser i sin cheftid på TV 2

Leder For abonnenter

Lange testkøer er en hån mod de pligtopfyldende borgere

Holstebro

Skoleleder holder igen med restriktioner: - Jeg styrer efter det mantra, at børnene har betalt en meget høj pris og skal have så meget stabilitet som muligt

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Lemvig

Del af Fabjergvej spærres kl. 11-13 i dag - dobbeltdækkerbus skal bjærges

Sport For abonnenter

Fra andenviolin til førsteviolin for Thomas Damgaard: - Det er det jeg spiller håndbold for

Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Annonce