Annonce
Sport

Se billederne: Håndbold på skoleskemaet er et hit - og ikke kun hos eleverne

Introduktionen til håndbold på skoleskemaet har fået ekstra krydderi i form af ligaprofilerne fra TTH Holstebro, der både har deltaget i idrætstimer på skolerne og onsdag agerede dommere ved det afsluttende stævne. Foto: Morten Stricker
400 elever fra 3. og 4. klasse har prøvet kræfter med håndbold i skoletiden og sluttede onsdag projektet af med et stort skolehåndbold-stævne. Mere håndbold og mindre dansk og matematik, lyder det knap så overraskende ønske fra flere skolebørn.

Mejrup: Har du været uheldig, så husker du idrætstimerne fra din skoletid som en evig rotation mellem fodbold, hockey og høvdingebold.

Klassikerne, som alle kan være med til. Andre sportsgrene som håndbold var en mere sjælden gæst i timerne - ofte med den undskyldning, at hvis ikke lige idrætslæreren selv havde en fortid som håndboldspiller, så var det bare en svær sport at gå ind i. Både teknisk og i forhold til reglerne.

Overnævnte scenarie er en af de bærende grunde til, at DGI Vestjylland, Holstebro Kommune og TTH Holstebro før skoleårets start satte gang i et projekt, der skulle få håndbolden tilbage på skoleskemaet.

Annonce

- Idéen har været, at vi gerne ville gøre elever og lærere fortrolige med håndbold, så man ikke gik udenom sporten i undervisningen. Derfor har vi hjulpet kommunens skoler med at komme i gang med håndbolden og har haft spillere fra TTH ude som gæstelærere, fortæller Ole Schmidt fra DGI Vestjylland.

Projektet kulminerede onsdag, hvor 400 elever fra syv skolers 3. og 4. klasser fyldte hallerne i Idrætscenter Vest og Mejrup Kultur- og Fritidscenter til et stort håndboldstævne med ligaprofilerne fra TTH Holstebro som dommere og vejledere.

Bedre end dansk og matematik

For dem det handler om, eleverne, var der ikke tvivl om, at det har været en succes at få håndbold på skoleskemaet.

- Det er fedt, meget sjovere end at skulle have dansk eller matematik. Men jeg går også til håndbold i fritiden, så jeg kan bare rigtig godt lide det, fortæller ni-årige Celina Dahl Laursen fra Mejrup Skole.

En holdning, hun ikke var alene om onsdag formiddag, hvor avisen kiggede forbi Mejrup Kultur- og Fritidscenter.

- Jeg synes det bedste ved håndbold er, at man ikke skal lave lektier. Det skal man i dansk, siger Nicoline Marie Nordkjær på otte år.

Når sådan en onsdag normalt ville være brugt i klasselokalet med retstavning, verber og regnestykker, er det ikke så underligt, at det var svært at finde et surt ansigt på de håndboldspillende skolebørn i Mejrup Kultur- og Fritidscenter. Foto: Morten Stricker

For klassekammeraten Clara Sandra Poulsen, også otte år, er noget af det, der gør det ekstra sjovt, deltagelsen af de professionelle håndboldspillere fra TTH Holstebro. Selv om hun måske ikke har helt styr på hvem TTH-profilerne er - og bliver ret imponeret da journalisten kan fortælle at Magnus Bramming faktisk er verdensmester - så er det alligevel et ekstra krydderi på oplevelsen.

- Man vil gerne vise dem, at vi har lært en masse og er blevet dygtige til håndbold, forklarer Clara Sandra Poulsen.

Annonce

Mere varieret undervisning

En af de skoler, der har sagt ja til tilbuddet om at få en hjælpende hånd til at sætte håndbold på skoleskemaet er Rolf Krake Skolen.

- Jeg synes, det har været helt vildt godt. Tidligere har vi ikke spillet ret meget håndbold i undervisningen, men eleverne har taget rigtig godt imod det. Vi vil gerne vise vores elever en masse forskellige sportsgrene og her passer håndbolden godt ind, fortæller Tina Rindom Svejgård, der er lærer på Rolf Krake Skolen.

- Jeg synes, det har været helt vildt godt. Tidligere har vi ikke spillet ret meget håndbold i undervisningen, men eleverne har taget rigtig godt imod det, fortæller Tina Rindom Svejgård, der er lærer på Rolf Krake Skolen. Foto: Morten Stricker

Hendes klasse har tidligere i forløbet haft Christian Jensen og Magnus Bramming ude som gæstelærere. Noget, der ifølge læreren gav et ekstra positivt pift til undervisningen i håndbold.

- Eleverne synes jo, det var sjovt at møde dem, især en Magnus Bramming, der kunne fortælle om, at han havde spillet sammen med Mikkel Hansen på landsholdet. Det var de meget imponerede over, siger Tina Rindom Svejgård, der i øvrigt ikke bebrejder, hvis eleverne siger, at de hellere vil have håndbold på skoleskemaet end de mere boglige fag.

- Nej, det er jeg ikke så overrasket over. Havde du spurgt mig, da jeg selv gik i skole, havde jeg sagt præcis det samme, griner Tina Rindom Svejgård.

TTH Holstebros spillere har over flere uger introduceret lokale skolebørn til håndbold-sporten. Nu sluttes det hele af med et stort skolestævne i Mejrup Hallen med TTH-profilerne Magnus Bramming og Jonas Porup. Foto: Morten Stricker

Jeg synes det bedste ved håndbold er, at man ikke skal lave lektier. Det skal man i dansk.

Nicoline Marie Nordkjær, elev på Mejrup Skole.
Annonce
Lemvig For abonnenter

Manden var alvorligt syg, og Bitten stod med fire børn og alle de udfordringer, der fulgte med: Bare der havde stået en og banket på for at sige, nu skulle jeg nok få hjælp

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Skuffelse i Lemvig-lejren efter pointdeling: - Jeg synes det var tyveri ved højlys dag

Sport For abonnenter

Minut for minut: Lemvig måtte nøjes med det ene point i fredagsgyser i Skive

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Lemvig

Analyse: Nye Borgerlige skal mere end firedoble antallet af stemmer

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Sport

Tidligere landsholdskeeper tager over som målmandstræner i TTH

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Erhverv

Her skal der helst være grus i maskineriet

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Sport For abonnenter

Karakterbogen: 2 mål på 12 afslutninger gør ikke Thymann til en skurk

Lemvig

Ønske i valgkampen: Det skal være let for den pårørende når det er svært

Annonce