Annonce
Sport

Se billederne: Julie tog skraldet og sikrede Holstebro overlevelse i ligaen

Mens den tidligere Holstebro'er Trine Knudsen med et opgivende blik kunne læse slutresultatet på måltavlen, kastede hjemmeholdets spillere og trænere sig om halsen på hinanden for at fejre sejren og overlevelsen i ligaen. Foto: Johan Gadegaard
Holstebro Håndbold er matematisk sikret mod nedrykning efter lørdagens sejr over Horsens og kan nu rette alt fokus mod førstepladsen i kvalifikationsspillet og præmien på 75.000 kroner.

Holstebro: Trods en forfærdelig præstation før pausen, endte lørdagen i ren jubel og eufori for Holstebro Håndbolds ligadamer, der med en sejr på 29-23 over Horsens Elite sikrede sig en ny sæson i ligaen.

Og lad os da bare tage matematikken med det samme.

Holstebro har fire point og tre kampe tilbage, mens Horsens og Randers ligger sidst i kvalifikationsspillet med et point og to kampe tilbage. Samtidigt skal de to bundpropper møde hinanden indbyrdes og dermed er det umuligt at begge hold kommer til at hente mere end tre point på vestjyderne.

Det fører os til turneringsreglementes paragraf 28, der fastslår at højest placerede hold i grundspillet rangerer øverst i tilfælde af pointlighed. Ergo kan Holstebro Håndbold ikke længere rykke ud af ligaen og kan spille helt frit i de tre sidste kampe af sæsonen.

- Det er bare en kæmpe lettelse, som vi skal være glade for og tager til os, konstaterer Julie Holm.

Annonce

Julie vandt kampen

Og når vi nu er i gang med den unge bagspiller, så lad os lige dvæle ved den præstation hun leverede lørdag eftermiddag i Gråkjær Arena. På en dag hvor alle holdkammeraterne kæmpede med at finde melodien, tog højrebacken ansvaret på sine skuldre og gjorde forskellen.

- Vi spiller ingen flot kamp, men vi kriger os igennem og så kylede Julie Holm den bare i mål efter behag. Det var Julie Holm, der vandt kampen for os i dag, det kan der ikke være tvivl om, lyder de rosende ord fra cheftræner Pether Krautmeyer.

- Ej, hvor er han sød. Men jeg synes nu også der var andre, der skal have noget af æren, jeg var altså ikke alene om det, siger Julie Holm, da hun får læst citatet fra cheftræneren op.

Kampen i tal

Holstebro Håndbold - Horsens Elite 29-23 (11-13)

Bambusa Kvindeligaen - kvalifikationsspillet, 1. runde

Stillinger undervejs: 1-4, 3-5, 5-7, 8-8, 10-11, 11-13, 13-16, 16-19, 21-20, 23-21, 26-21, 29-23.

Mål, HOH: Julie Holm 8, Jenny Carlson 4, Maja Edling Lauritsen 3, Sofie Østergaard 3, Josefine Dragenberg 3, Isabella Fazekas 2, Emilie Bastrup 2, Andrea West 2, Lærke Christensen 1, Caroline Svarre 1.

Topscorer, HE: Melissa Petren 9.

Udvisninger: HOH 4, HE 2.

At chefen var begejstret fik den 20-årige bagspiller et meget konkret bevis på efter kampen, da Pether Krautmeyer stak hende en pose med skrald.

- Pether flippede helt fortjent ud på os i pausen og sagde noget med, at nu skulle vi smide alt fra første halvleg i skraldespanden og så gå ud og starte forfra. Og så fik jeg altså skraldeposen, fordi jeg havde taget skraldet, griner Julie Holm.


Det var Julie Holm, der vandt kampen for os i dag, det kan der ikke være tvivl om.

Pether Krautmeyer.


Annonce

Fandt vildskaben

Kampen mod Horsens var holdets første gældende kamp i næsten en måned, og det var nok også en stærkt medvirkende årsag til, at der var noget rust, der skulle bankes af.

Hullerne i forsvaret var store, angrebsspillet sjusket og urytmisk og i målet var normalt så driftsikre Ditte Vind helt menneskelig. Heldigvis var det et andet hold, der gik på gulvet efter pausen og hurtigt fik vendt det truende nederlag til en stensikker storsejr på seks mål.

- Jeg føler, at det var noget vildskab, vi lige skulle finde frem. Vi er et hold med mange unge spillere og har måske ikke helt det bundniveau og den erfaring i de situationer, og det gav os problemer, indtil vi fandt os selv, forklarer Julie Holm.

Holstebro Håndbold sikrer sig endnu en sæson i bedste række med en sejr på 29 23 over Horsens Håndbold Elite.. Foto: Johan Gadegaard.

Holstebro Håndbold mangler nu tre kampe af sæsonen. Ude mod Randers HK, ude mod Skanderborg og hjemme mod Ajax København, hvor man kan koncentrere sig om at jagte førstepladsen og præmien på 75.000 kroner, uden at skulle frygte at blive trukket med ind i et nervepirrende nedrykningsdrama.

- Nu kan vi bare spille frit, uden bekymringer. Det er fantastisk, siger Pether Krautmeyer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Lemvig

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce