x
Annonce
Danmark

Se Danmark: Historisk voldanlæg får frisk luft

Fredericia: HedeDanmark er i gang med at rydde Ravelinen, Danmarks Bastion og Kongens Bastion for træer og buske. Foto: Peter Leth-Larsen
Hver dag er avisens fotografer på farten i læsernes tjeneste for at fortælle historier om livet i Danmark vest for Storebælt. Se nogle af deres bedste bileder i dette daglige fotogalleri.

Fredericia: Det store fæstningsanlæg omkring Fredericia er for tiden ved at få sig en stor makeover, hvor det tætte krat og træer fjernes. Kongens Bastion, Danmarks Bastion, Ravelinen og en række mindre områder skal føres tilbage til deres udseende som kampklart forsvarsanlæg anno 1600-tallet, hvor svenskekrigene hærgede. Pressefotograf Peter Leth-Larsen sendte forleden sin drone på vingerne for at se det store anlæg fra fugleperspektiv og kom hjem med en meget seværdig billedserie.

Randers: Konceptet Fodboldfabrikken, der er kendt fra flere af de større byer, kom i januar til Randers. I weekenden var der dømt både sjov og alvor, da to flokke af fyre gav den gas i bedste Messi-stil, inden der bagefter skulle drikkes øl. Foto: Anne Myrup Pedersen
Horsens: Basketball, pokalfinale HIC-Bakken Bears, Forum Horsens Foto: Søren E. Alwan
Vejle: Stort judostævne I DGI-Huset i Vejle. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Medarbejdere går 20 procent ned i løn

Debat

Debat: Coronakrisen skal ikke gøre os naive

Vi kender melodien: Når det går godt ender pengene i lommerne på private, når det går skidt ender regningen hos samfundet. Smart, og måske netop lidt for smart, for der er stor forskel på brancher og virksomheder. Mens vi bekymrer os om sårbare virksomheder og risikoen for mistede arbejdspladser, vil Danske Bank sende 7,3 milliarder kroner ned i baglommen på aktionærerne. Nu har de vist lagt en smartere spinstrategi. Beslutningen er udskudt, men vi er hverken idioter eller naive. De mange penge i Danske Bank, Nordea og andre virksomheder med tårnhøje profitter finder snildt vej til aktionærerne på et andet tidspunkt. Hvad med lidt ægte samfundssind, hvor erhvervslivet i stedet hjælper hinanden? Sæt aktieudbytter, gyldne håndtryk og monsterlønninger til direktionsgangen på coronapause. Hvad med de 342,5 milliarder, efter skat, som danske virksomheder havde i overskud, alene i 2017. Fra 2014 til 2018 steg virksomhedernes egenkapital med 38 procent, fra 2.100 milliarder til 2.900 milliarder. Vis samfundssind, og opret en fond, som skal hjælpe virksomheder i nød. Hvis det er for svært, så giv pengene til staten. Dansk Industri, Dansk Erhverv og de borgerlige med Venstre-liberalisterne i spidsen ønsker nu et stærkt engagement fra samfundet i virksomhederne. Milliarder af skattekroner spændes ud som sikkerhedsnet for virksomheder i alle størrelser. Det er godt og helt nødvendigt. Hvis mennesker er ved at drukne, skal man kaste redningskranse ud og ikke stå handlingslammet tilbage med tanker om prisen på redningsaktionen. Men på et tidspunkt skal regningen betales. Vi er i samme båd, bliver der sagt, men de stærkeste økonomiske overarme, skal ro mest. Arbejdsgiverne og de borgerlige plejer at råbe op om, at det ”dyre” velfærdssamfund er et blybælte om livet på virksomhederne. Coronakrisen afslører at, de nu samstemmende forlanger flere og flere korkbælter udleveret for at holde sig flydende. Vi skal betale vores skat med glæde, og virksomhederne skal begejstret bidrage med selskabsskat. Aftale?

Danmark

Virusekspert: Derfor er omstridt hestestævne den mest sandsynlige årsag til storsmitte i Herning

Annonce