Annonce
Danmark

Se Danmark: Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget ...

Ribe: Søndag kunne man, ganske usædvanligt, opleve windsurfere på Hovedengen. To af dem var Mads og Martin Iversen på 19 og 22 år. Brødrene bor i Bramming, men havde søndag formiddag taget turen til Ribe for at prøve lykken på den midlertidige sø – og de var, i modsætning til de fleste andre, godt tilfredse med både vand og vind. Foto: Annett Bruhn
Tag med avisens fotografer, når de hver dag er på farten i læsernes tjeneste for at fortælle historier fra Danmark vest for Storebælt.

Ribe: Der er nogen, der kan se mulighederne i det nogle steder ødelæggende nedbør, vi har oplevet i denne rekordvåde februar. Søndag kunne man nemlig opleve windsurfere på Hovedengen i Ribe. Fotojournalist Annett Bruhn var forbi og fangede brødrene Mads og Martin Iversen fra Bramming, som boltrede sig på den midlertidige sø.

Esbjerg: Jimmy Jørgensen skuespiller og sanger spiller med i Midt om Natten. Foto: Birgitte Carol heiberg
Aarhus: Oversvømmelserne har ramt dele af Aarhus. Vandmasserne er især tydelige i området ved Brabrand Sø, hvor mange brugte en søndagstur til at opleve det voldsomme naturfænomen. Parret Dagmar Ludvigsen og Jesper Thuesen tog turen over på den anden side på deres heste, Theis og Albert. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Campingpladser starter forsigtigt op

Lemvig

Råd til virksomheder over Skype

Debat

Debat: Coronakrisen skal ikke gøre os naive

Vi kender melodien: Når det går godt ender pengene i lommerne på private, når det går skidt ender regningen hos samfundet. Smart, og måske netop lidt for smart, for der er stor forskel på brancher og virksomheder. Mens vi bekymrer os om sårbare virksomheder og risikoen for mistede arbejdspladser, vil Danske Bank sende 7,3 milliarder kroner ned i baglommen på aktionærerne. Nu har de vist lagt en smartere spinstrategi. Beslutningen er udskudt, men vi er hverken idioter eller naive. De mange penge i Danske Bank, Nordea og andre virksomheder med tårnhøje profitter finder snildt vej til aktionærerne på et andet tidspunkt. Hvad med lidt ægte samfundssind, hvor erhvervslivet i stedet hjælper hinanden? Sæt aktieudbytter, gyldne håndtryk og monsterlønninger til direktionsgangen på coronapause. Hvad med de 342,5 milliarder, efter skat, som danske virksomheder havde i overskud, alene i 2017. Fra 2014 til 2018 steg virksomhedernes egenkapital med 38 procent, fra 2.100 milliarder til 2.900 milliarder. Vis samfundssind, og opret en fond, som skal hjælpe virksomheder i nød. Hvis det er for svært, så giv pengene til staten. Dansk Industri, Dansk Erhverv og de borgerlige med Venstre-liberalisterne i spidsen ønsker nu et stærkt engagement fra samfundet i virksomhederne. Milliarder af skattekroner spændes ud som sikkerhedsnet for virksomheder i alle størrelser. Det er godt og helt nødvendigt. Hvis mennesker er ved at drukne, skal man kaste redningskranse ud og ikke stå handlingslammet tilbage med tanker om prisen på redningsaktionen. Men på et tidspunkt skal regningen betales. Vi er i samme båd, bliver der sagt, men de stærkeste økonomiske overarme, skal ro mest. Arbejdsgiverne og de borgerlige plejer at råbe op om, at det ”dyre” velfærdssamfund er et blybælte om livet på virksomhederne. Coronakrisen afslører at, de nu samstemmende forlanger flere og flere korkbælter udleveret for at holde sig flydende. Vi skal betale vores skat med glæde, og virksomhederne skal begejstret bidrage med selskabsskat. Aftale?

Danmark

Live: Myndighederne udsender første tal for raskmeldte i Danmark

Annonce