Annonce
Danmark

Se Danmark: Luft til familielivet

Bryrup: Sidse og Jens Kristian Krøier-Kvist har overtaget campingpladsen i Bryrup hvor de vil skabe et godt familieliv med deres to børn. Foto: Søren E. Alwan
I læsernes tjeneste er avisens fotografer hver dag på farten for at fortælle om livet i Danmark vest for Storebælt. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Bryrup: Med overtagelsen af Bryrup Camping & Resort har Sidse og Jens Kristian Krøier-Kvist gjort arbejdslivet til et fælles projekt. - I vores tidligere job så vi ikke hinanden så meget. Vi er klar over, at der skal knokles i et halvt år, når pladsen har åbent, man det er vi klar til, og det bliver dejliget at have familien tæt på hele tiden, når vi arbejder, forklarer Jens Kristian Krøier-Kvist. Han og familien havde forleden besøg af fotojournalist Søren E. Alwan og journalist Torben Svane Christensen, der fortæller historien om familiens spændende valg.

Vejle: Efter en uge med regn er markerne mere end mætede med vand. Foto: Mette Mørk
Sønderborg: Fungerende kulturudvalgsformand Jesper Kock (S) forbereder sig i kulissen, mens borgmester Erik Lauritzen (S) er på scenen under Tour de France borgermødet på Sønderborg Teater. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hus ubeboeligt efter brand

112

Ros fra politiet: Folk holder afstand

Debat

Debat: Coronakrisen skal ikke gøre os naive

Vi kender melodien: Når det går godt ender pengene i lommerne på private, når det går skidt ender regningen hos samfundet. Smart, og måske netop lidt for smart, for der er stor forskel på brancher og virksomheder. Mens vi bekymrer os om sårbare virksomheder og risikoen for mistede arbejdspladser, vil Danske Bank sende 7,3 milliarder kroner ned i baglommen på aktionærerne. Nu har de vist lagt en smartere spinstrategi. Beslutningen er udskudt, men vi er hverken idioter eller naive. De mange penge i Danske Bank, Nordea og andre virksomheder med tårnhøje profitter finder snildt vej til aktionærerne på et andet tidspunkt. Hvad med lidt ægte samfundssind, hvor erhvervslivet i stedet hjælper hinanden? Sæt aktieudbytter, gyldne håndtryk og monsterlønninger til direktionsgangen på coronapause. Hvad med de 342,5 milliarder, efter skat, som danske virksomheder havde i overskud, alene i 2017. Fra 2014 til 2018 steg virksomhedernes egenkapital med 38 procent, fra 2.100 milliarder til 2.900 milliarder. Vis samfundssind, og opret en fond, som skal hjælpe virksomheder i nød. Hvis det er for svært, så giv pengene til staten. Dansk Industri, Dansk Erhverv og de borgerlige med Venstre-liberalisterne i spidsen ønsker nu et stærkt engagement fra samfundet i virksomhederne. Milliarder af skattekroner spændes ud som sikkerhedsnet for virksomheder i alle størrelser. Det er godt og helt nødvendigt. Hvis mennesker er ved at drukne, skal man kaste redningskranse ud og ikke stå handlingslammet tilbage med tanker om prisen på redningsaktionen. Men på et tidspunkt skal regningen betales. Vi er i samme båd, bliver der sagt, men de stærkeste økonomiske overarme, skal ro mest. Arbejdsgiverne og de borgerlige plejer at råbe op om, at det ”dyre” velfærdssamfund er et blybælte om livet på virksomhederne. Coronakrisen afslører at, de nu samstemmende forlanger flere og flere korkbælter udleveret for at holde sig flydende. Vi skal betale vores skat med glæde, og virksomhederne skal begejstret bidrage med selskabsskat. Aftale?

Kultur

Sabina Sørensen strandede dybt inde i junglen: Besøgte indianerlandsby da luftrummet lukkede

Annonce