Holstebro

Se listen: Danmarkshistoriens fem største røverier

Der bliver længere og længere mellem skilte med Lukket pga. Røveri. Antallet er faldet fra 25 til tre på 10 år. Arkivfoto: Morten Dueholm

Antallet af røverier er faldet over de seneste år, men førhen var der mange spektakulære røverier, og røverne kunne slippe afsted med store kontantbeløb.

1) Bombeattrapper og partisansøm standsede politiet

I april 2008 slog fem-seks røvere til mod pengetransportfirmaet Loomis i Glostrup. Røverne slap afsted med 62 millioner kroner. Det beløb kunne have været større, hvis de ikke havde tabt flere pengekasser under deres flugt. Røverne forhindrede politiet i at komme frem ved at placere bombeattrapper og partisansøm. Fire mænd blev dømt for kuppet, og de fik alle mellem syv og ti års fængsel.

2) Røvere kørte fra politiet

Omkring ti skraldebiler blev sat i brand. Partisansøm blev kastet ved centrale veje, mens røverne kørte gennem en mur til virksomheden med en gummiged, da de slog til mod Dansk Værdihåndtering i Brøndby i august 2008. Røverne slap afsted med 60 millioner kroner. Politiet var opmærksomme og var i området, men røverne var i stand til at køre fra politiet. Da sagen kom for retten i 2010 blev 14 mænd dømt efter 51 retsmøder.

3) Pengene er aldrig blevet fundet

En pengetransport fra S&P Security blev i år 2000, som i dag er kendt som Dansk Værdihåndtering, standset efter at have samlet penge ind fra flere af Coops butikker. Bilen blev standset af den ene chauffør, som truede sin kollega til at standse, hvorefter røverne slap afsted med 41 millioner kroner. Flere er senere blevet dømt i sagen, men pengene er ikke blevet fundet.

4) Braste gennem hegn og brugte ingen våben

Det gik udover Danske Banks fordelingscentral i Brabrand ved Aarhus, da biltyve pløjede gennem hegnet til fordelingscentralen i en Toyota, hvorefter tre gerningsmænd snuppede flere tasker fra en pengetransport. Røverne slap afsted med 26,7 millioner kroner, da de i december 2007 slog til. Under røveriet blev der ikke brugt våben, men fem ansatte blev overrasket af tyvebanden. Derfor blev de dømt for tyveri og ikke røveri.

5) Politimand blev dræbt af Blekingegadebanden

Politimanden Jesper Egtved Hansen blev dræbt, da Blekingegadebanden slog til mod Københavns Postkontor i Købmagergade i det indre København i 1988. Banden slap afsted med 13 millioner kroner, og det kommer dermed ind på femtepladsen over Danmarkshistoriens største røverier. Det er aldrig blevet opklaret, hvem fra banden der skød og dræbte politimanden. I 1991 blev medlemmerne af banden idømt op til ti års fængsel for en række røverier.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Lemvig

Landsbyhøjskole for 24. gang: En uge med et hav af aktiviteter

Sport For abonnenter

Fra nummer 40 til nummer 1: Og sæsonens bedste spiller er...

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

Lemvig

Godt nyt til beboere i kommunens landsbyer: Spring gratis på bussen

112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Annonce