Annonce
Sport

Selv med skader og sygdom var 'Lemvig-ånden' tæt på at sikre sensationelt point

Der var masser af dueller, da Lemvig-Thyborøn søndag aften gæstede Silkeborg. Den hårde fight var meget tæt på at udmønte sig i point. Arkivfoto: Morten Stricker
Lemvig-Thyborøn tilspillede sig en gylden mulighed for at hive point med hjem fra Silkeborg, men marginalerne var ikke med "de røde".
Annonce

Silkeborg: Et stolpeskud, som lige manglede nogle centimeter mod højre.

En enkeltstående situation, som udgjorde en promille af søndagens kamp mellem BSH og Lemvig-Thyborøn, men formentligt forskellen på point eller ej.

For da en velspillende Rasmus Porup fyrede kanonen af med 38 sekunder igen, havde han muligheden for at gøre det til 28-28 og dermed give Lemvig-Thyborøn særdeles gode forudsætninger for et ganske uventet point.

- Den kommer nok til at fylde lidt for mig. I selve situationen lukker jeg faktisk øjnene og hamrer den bare afsted, for jeg kan se, at Alexander (Lynggaard, red) kommer tonsende imod mig, siger Rasmus Porup, som efter tid fik et frikast på midten af banen, som han sendte forbi mål.

Han var en af de LTH-spillere, som var tydeligt frustreret lige efter opgøret, hvor Lemvig-Thyborøn fuldt ud matchede en af de formodede DM-favoritter.

- De ligger godt til os (LTH slog BSH på hjemmebane i sidste sæson og tabte med ét mål på udebane, red). Vi vidste, at vi havde en chance, og derfor er det ekstremt ærgerligt, at vi ikke får en gulerod, når de giver os muligheden for det, siger Rasmus Porup.

Annonce

Skavanker

Det lå ikke i kortene, at Lemvig-Thyborøn på den måde skulle byde BSH op til dans. Flere spillere døjede med småskavanker og et par stykker med lidt sygdom. Mark Nikolajsen, Jacob Østergaard og Pelle Schilling spillede slet ikke.

Kampen i tal

Bjerringbro-Silkeborg Håndbold - Lemvig-Thyborøn Håndbold 28-27 (13-12)

Håndbold, herreligaen

Stillinger undervejs: 3-1, 4-3, 5-6, 7-8, 10-10, 13-12, 16-15, 18-17, 22-19, 25-23, 27-26, 28-27.

Mål, LTH: Mads Thymann 5, Niels Lindholt 4, Rasmus Porup 4, Christian Holm 3, Thomas Damgaard 3, Nicolaj Spanggaard 3, Frederik Iversen 2, Jesper Kokholm 2, Jonas Langerhuus 1.

Topscorere, BSH: Mads Kjeldgaard 7, Aksel Horgen 4.

Udvisninger: BSH 5, LTH 5.

Tilskuere: 917 i Jysk Arena, Silkeborg.

Det er dog et glimrende billede på, at det ligger i Lemvig-Thyborøns DNA, at de kommer med alt, ligegyldigt hvor uoverkommelig udfordringen kan se ud og hvor mange meritter og større lønbudget, modstanderen har.

- Det er Lemvig-ånden. Alle kommer med alt, hvad de har, og det er ligegyldigt, om vi har syv eller 12 spillere til rådighed. Det lykkedes ikke særligt godt mod GOG og Aalborg, men vi var tæt på i dag, siger Rasmus Porup.

En af dem, som kom ind og forstærkede Lemvig-ånden var Shadrach Nsoni. Målmanden blev skiftet ind i anden halvleg, og rullede til tider gardinet helt ned med nogle kæmperedninger på helt frie skud.


Vi er rigtig godt tilfredse med, at vi leverede en god kamp. Vi er stolte over at præstere sådan mod et af buddene på en DM-titel.

Anders Thomsen, LTH-træner.


- Det var vigtigt for mig, at komme ind og bidrage og få tanket lidt selvtillid på det personlige plan. Jeg synes virkelig, at vi har fundet et forsvar, som får mig og Ronnie (Nicolaisen, red.) til at fungere, siger Shadrach Nsoni, som havde en redningsprocent på omkring 45 med sine fem redninger.

- Han er en atypisk målmand, som man ikke ser så mange af. Han kommer ind og giver den fuld hammer og viser, at vi har et godt målmandspar, siger Rasmus Porup.

Annonce

God præstation

Når alt kommer til alt, så kan Lemvig-Thyborøn i den grad glæd sig over præstationen søndag aften, selvom det ikke blev til point.

Derfor var det også vigtigt for Anders Thomsen, at frustrationerne over manglende point ikke blev det overskyggende.

- Vi er rigtig godt tilfredse med, at vi leverede en god kamp. Vi er stolte over at præstere sådan mod et af buddene på en DM-titel, siger Anders Thomsen, som blandt andet fremhævede tilbagevendte Christian Holm for en god kamp mod sin tidligere klub.

Som han så det, så var det tilfældigheder der gjorde, at BSH tog pointene.

- Vi mangler lidt skarphed i afgørende situationer, og jeg synes ikke, at det var deres rutine, som blev afgørende. Det var tilfældigheder, og derfor går vi ind til de kommende kampe med oprejst pande, siger Anders Thomsen.

Næste opgave for Lemvig-Thyborøn er på fredag, hvor Ribe-Esbjerg kommer på besøg.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Efterårsmarked er også aflyst

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce