x
Annonce
Holstebro

Sender millioner til voldsramte kvinder i coronatiden

Coronakrisen giver mere tid sammen - og udsætter dermed voldsramte kvinder for endnu mere vold end før. Arkivfoto: Simon Læssøe
Corona-krisen trækker hårdt på de voldsramte kvinder, der oplever mere intens vold, når de ikke kan komme dagligt ud - i form af at gå på arbejde eller på uddannelse. Nu sender regeringen og flere partier to millioner kroner akut afsted til Holstebro Krisecenter.

Holstebro: For mange par og familier giver coronakrisen mulighed for at være tættere på hinanden i hverdagen. Men for kvinder, som lever med en voldelig mand, er coronatiden lig med vold i højere grad end før.

Hos organisationen Lev Uden Vold, der rådgiver voldsramte kvinder, er der sket en fordobling i antallet af henvendelser. Ligeledes oplever man på Holstebro Krisecenter et voksende problem.

- Lige nu har jeg fire kvinder, som jeg ved har spurgt om en fast plads, men der potentielt mange flere, siger krisecenterleder Karin Houmann.

Men nu er der hjælp på vej. Sociale- og indenrigsminister Astrid Krag (S) har sammen med SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet netop landet en aftale, der fremrykker 11 millioner kroner på finanslovsaftalen, så der nu kan blive oprettet 55 midlertidige pladser på landets krisecentre.

- Coronakrisen gør sårbare mennesker endnu mere sårbare. Det ser vi med hjemløse, udsatte børn, mennesker med handicap og altså også voldsudsatte kvinder. Det er altafgørende, at vi hele tiden reagerer, når situationen udvikler sig, så vi trods coronaepidemien griber de mennesker, der har det sværest, siger Astrid Krag (S) i en pressemeddelse.

Annonce

Et tørt sted

To millioner kroner af dem lander i Holstebro - svarende til ti pladser. Og spørger man Karin Houmann lander pengene på et tørt sted:

- Vi er rigtig taknemmelige for det. For flere af pladserne har vi brug for nu. Og det er generelt godt at være foran i den her tid, for det er gået hurtigt, siger hun.

Men kan I overhovedet finde plads til ti ekstra på et i forvejen begrænset krisecenter?

- Ja. Vi har et sted i kikkerten, hvor det vil være muligt at oprette, siger krisecenterlederen.

Hun fortæller, at problemet med vold i hjemmet vokser sig større under coronakrisen, fordi kvinderne tvinges til at gå op og ned ad de voldelige mænd i en større del af dagen:

- Førhen var der måske mulighed for at gå på arbejde eller uddannelse, men som det er lige nu, er kvinden ikke bare i fængsel i volden - hun er også tvunget til at være sammen med ham i 24 timer. Det bliver intenst, siger hun.

Krisecenterlederen mangler nu at få de sidste aftaler i hus med kommunen. Hun regner med at pladserne kan stå klar inden for få dage.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

En drømmebolig - langt ude i skoven

Danmark

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce