Annonce
Sport

Sendt i isolation hos kæresten i Malmø efter corona-udbrud i svensk landsholdslejr

Hele det svenske landshold røg i isolation efter flere spillere og leder blev testet positive for corona efter en landskamp i Ukraine. Derfor sidder Jenny Carlson lige nu i en lejlighed i Malmø og venter på en klarmelding. Foto: Johan Gadegaard
Først få timer før kampstart kan Holstebro Håndbold få svar på om Jenny Carlson må spille lørdagens kamp mod Skanderborg.

Holstebro: I disse dage tager spillere og trænere i Holstebro Håndbold en ekstra tørn for at skrabe penge ind til klubkassen, når der bliver langet dyner og isenkram over disken i klubbens midlertidige outlet-butik på Lundholmsvej.

Det vil sige, alle pånær holdets svenske playmaker Jenny Carlson. Hun sidder 'fanget' i sin kærestes lejlighed i Malmø, efter at have været med det svenske landshold i Ukraine.

Kampen mod Ukraine blev spillet lørdag, men efterfølgende blev der konstateret flere smittetilfælde i den svenske trup. Så mange, at hele truppen måtte sendes i isolation og erstattes af nye spillere til midtugens returkamp i Sverige.

Annonce

- Jenny er ikke en af de syge, men hendes værelseskammerat var en af dem, der blev testet positiv efter landskampen, så der er en risiko for, at hun også har samlet noget op. Lige nu sidder hun i isolation hos sin kæreste i Malmø, der tidligere har haft corona og derfor ikke selv er i risiko, fortæller cheftræner Pether Krautmeyer.

Og her skal hun som minimum sidde frem til lørdag, samme dag som Holstebro Håndbold skal møde Skanderborg på udebane i kvalifikationsspillet.

Krydser fingre

Problemet er, at man ved, at der går nogle dage fra en eventuel smitte, før det vil kunne aflæses i coronatest. Reglerne siger, at man først er udenfor mistanke, hvis man tester negativ på fjerdedagen - og fjerdedagen er i Jenny Carlsons tilfælde lørdag.

- Hun bliver testet både torsdag, fredag og lørdag og er en af prøverne positiv, så er hun selvfølgelig ude af kampen. Tester hun derimod negativ, så må vi få hende hentet lørdag morgen i Malmø og kørt hende til Skanderborg, forklarer Pether Krautmeyer.

Uanset hvad, bliver det så uden at have trænet sammen med klubkammeraterne op til kampen, hvis den svenske playmaker må spille kampen.

- Om alt går, som det skal, så kan hun spille mod Skanderborg, men lige nu må vi bare vente og se - og så krydse fingre for hende, siger Pether Krautmeyer.

Annonce

Plan b og c

Jenny Carlson har været en stor profil for Holstebro Håndbold i indeværende sæson og er holdets topscorer med 125 ligamål.

Derfor vil cheftræneren også rigtig gerne have hende med, selvom forberedelserne vil være alt andet end optimale. Men bliver han nødt til at undvære hende, så går det også nok.

- Vi er på plan b og c lige nu og har forberedt os på, hvordan vi griber det an, hvis vi skal undvære Jenny, forklarer Pether Krautmeyer og fortsætter:

- Allerede da Camilla Pytlick blev skadet tidligere på sæsonen, vidste vi, at der var en risiko for at vi ville mangle begge vores playmakere, hvis Jenny blev skadet, og har derfor trænet på nogle alternativer.

Lørdagens kamp mod Skanderborg spilles klokken 15.00 i Skanderborg Fælleden.


Hun bliver testet både torsdag, fredag og lørdag og er en af prøverne positiv, så er hun selvfølgelig ude af kampen. Tester hun derimod negativ, så må vi få hende hentet lørdag morgen i Malmø og kørt hende til Skanderborg.

Pether Krautmeyer.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Lokalbaner ønsker flere penge

Annonce