Annonce
Debat

SF ønsker blandt andet bedre togforbindelser, cykelsti og trinbræt

Karsten Filsø. Pressefoto: Ole Mortensen

Læserbrev: Lokalt holdt vi i SF-Holstebro for kort tid siden et møde med transportordfører Anne Valentina Bertelsen for at synliggøre vore ønsker til de kommende trafikforhandlinger.

Vi har fem ønsker.

Vigtigst er forbedringer af direkte togforbindelser til Fyn og Sjælland. Det kan enten ske ved elektrificering af strækningen Struer-Vejle. Eller alternativt ved indsættelse af batteritog, som kan kobles på de elektriske tog videre fra Vejle. Vestjylland skal togmæssigt hænge sammen med Østdanmark, ikke mindst i en tid, hvor flyforbindelser måske forsvinder.

Etablering af cykelsti mellem Skave og Mejrup langs rute 16. Disse to lokalsamfund har fælles overbygning i skolen, men elever kan ikke forsvarligt cykle på hovedvejen i skole, til fritidsaktiviteter eller besøge hinanden. Hvis cykelstien laves, vil der være sikker cykelvej fra Holstebro til Feldborg Plantage øst for Skave.


Vigtigst er forbedringer af direkte togforbindelser til Fyn og Sjælland. Det kan enten ske ved elektrificering af strækningen Struer-Vejle. Eller alternativt ved indsættelse af batteritog, som kan kobles på de elektriske tog videre fra Vejle.


Etablering af trinbræt i Tvis. Det er et lokalsamfund i vækst, som vil formentlig fortsætte den vej. Det er en by med mange arbejdspladser samt med en nærhed til de mange arbejdspladser, der bliver ved sygehuset i Gødstrup. I forvejen standser mange tog i Tvis for at afvente krydsende tog, så konsekvensen for rejsetiden på linjen er ikke stor.

Lukning af motorvejshullet nord om Herning. Denne strækning bør laves af trafiksikkerhedsmæssige årsager. Situationen i dag er noget rod.

Etablering af en direkte vej nordvest om Holstebro. Vejen skal forbinde Bur vej ved Naur med den nye rundkørsel på Vilhelmsborg vej, hvor Nordre Ringvej i dag ender. Vejen skal betjene trafikanter fra nordvestlige sogne i Holstebro Kommune samt de sydlige sogne i Lemvig Kommune. I dag ledes denne trafik via villakvarteret langs Ellebæk vej eller alternativt kører folk gennem byen til Herningvej. Dermed vil en direkte vej være en fordel for både trafikanter og for beboere i Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce