Annonce
Lemvig

SF før borgermøde: Udskyd beslutningen

Arne Noe (SF): Alle sten skal vendes, før vi tager så vigtig en beslutning. Arkivfoto
Manglende høring gør, at SF mener, byrådet skal udskyde beslutningen om at lukke Østerbo som et lokalt plejehjem og omdanne det til et specialplejehjem

Nørre Nissum: SF foreslår nu, at byrådet udskyder beslutningen om at omdanne plejehjemmet Østerbo i Nørre Nissum til et specialhjem uden plads til de ældre fra lokalområdet. De ni plejehjemspladser skal ifølge budgetforliget flyttes til Harboøre Omsorgscenter, hvor de erstatter specialpladser for ældre, der er ramt af følgerne af et misbrug.

Beslutningen om at lukke Østerbo som lokalt plejehjem har vakt bestyrtelse i kommunens øst-område, og ikke mindst fordi Lemvig Kommune har glemt at sende forslaget i høring, inden byrådets partier tog det med i budgetforliget.

Budgetforliget indeholder alle byrådets partier, altså også SF. Men den manglende høring har betydet, at SF nu i sidste øjeblik foreslå, man udskyder beslutningen.

- Vi foreslår, man trækker beslutningen om de ni pladser i Nørre Nissum og de ni pladser i Harboøre ud af forliget, fordi der ikke var en høring blandt de høringsberettigede parter, siger SFs gruppeformand, Arne Noe.

Han mener ikke, det har de store budgetmæssige konsekvenser at gøre det.

- Det er næsten udgiftsneutralt, fordi det koster 1,8 millioner kroner i Nørre Nissum, og der er en besparelse i Harboøre på 1,6 millioner kroner. Det er derfor budgetmæssigt neutralt at udskyde processen og få alt på plads, inden så vigtig en beslutning træffes. Det er ikke presserende at gennemføre ændringen, som jo under alle omstændigheder skal foregå gradvist. Alle sten skal vendes, siger Arne Noe, der dog ikke tager afstand fra de tanker, der ligger bag den nuværende beslutning.

- Tanken om at samle de senhjerneskadede er god, siger han.

Arne Noe må tage forslaget med til mandagens møde i økonomi- og erhvervsudvalget, hvor man skal forberede indstillingen til byrådsmødet den 30. oktober, hvor budgettet skal endelig vedtages. Ændringsforslaget er ikke kommet rettidigt ind til at være med på dagsordenen, men hvis man kan få det resterende byråd med på forslaget, så kan det naturligvis laves om. Men det kræver en ændring af forliget, så alle skal være med, før det kan lade sig gøre.

Forslaget vil naturligvis også være en del af det borgermøde, der er mandag aften på Nørre Nissum Skole med de tre lokale sogneforeninger og Vennekredsen som arrangører, og hvor et samlet social- og sundhedsudvalg vil være i panelet for at stå til ansvar og begrunde beslutningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjberg afhørt i godt seks timer: Jeg godkendte at ikke alle asylpar kunne adskilles

Annonce