Annonce
Lemvig

SF med eget forslag: Udvalgsformænd skal have mindre i løn

SF-formand Dorete Kallesøe: Vi stemte for 400.000 krone ri budgetforliget, men det var fordi, det var det beløb, vi fik oplyst var nødvendigt. Nu er det kun nødvendigt med godt 300.000 kroner i besparelser, så det har vi lavet vort forslag efter. Arkivfoto
SF foreslår, at udvalgsformændene får mindre i løn, men vil bevare antallet af byrådsmedlemmer og udvalg

- Vi skal ikke spare mere på demokratiet end højst nødvendigt.

Sådan lyder det fra SF-formand Dorete Kallesøe, når hun fremlægger sit partids forslag til, hvordan der skal spares på byrådets arbejde.

Der skal i maj findes en løsning på en planlagt besparelse, og SF har sit udspil klar. Og det går på, der "kun" skal spares godt 300.000 kroner på arbejdet i byrådet, hvor der i budgetforliget står 400.000 kroner.

Annonce

- Det er korrekt, at vi er med i et forlig, hvor der står 400.000 kroner. Men det var det beløb, der på budget-seminaret blev fremlagt som det, der skulle til for at overholde kravene, når vi nu er kommet under 20.000 indbyggere. Nu viser de nye beregninger fra forvaltningen, at det reelle krav til besparelser kun ligger på godt 300.000 kroner. Så går vi ud fra, det er det beløb, vi skal finde. Som sagt skal vi ikke spare mere på demokratiet, end det er nødvendigt, siger Dorete Kallesøe.

SF er imod, at antallet af byrådsmedlemmer skæres ned fra 21 til 19, da det medfører et demokratisk underskud. Man mener heller ikke, at arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget skal nedlægges, som det er foreslået.

- Der er brug for dette udvalgs arbejde, så derfor skal udvalget bevares.

Skær i lønningerne

Til gengæld ser man positivt på, at der skæres i først og fremmest udvalgsformændenes lønninger. I dag får de 265.000 kroner.

- I Lemvig Kommune får udvalgsformændene 30 procent af borgmesterlønnen, hvor det i både Struer og Holstebro Kommuner er 20 procent. Derfor foreslår vi, at udvalgsformændenes løn  sættes ned til 225.000 kroner, og der er sparet 120.000 kroner. Dertil kommer, at formanden for arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget sættes ned til 115.000 kroner, da der ikke er så meget arbejde i det udvalg. Det giver 150.000 kroner mere. Også lønnen til almindelige medlemmer af dette udvalg sættes ned til 16.000 kroner, og det giver små 55.000 kroner, forklarer SF-formanden.

Så er SF med på, at det menige medlem af børn- og unge-udvalget får godt 6000 kroner mere.

- Vi har så fundet godt 320.000 kroner, og det opfylder kravet til de 300.000 kroner, som forvaltningen nu siger, der mindst skal spares for at opfylde kravene. Vi mener ikke, at vederlagene skal endnu længere ned generelt, da det i forvejen er vanskeligt at finde kandidater til byrådet, og vi ikke skal spare mere på demokratiet, end det er nødvendigt, siger Dorete Kallesøe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det er en floskel, men den tæller også efter Eriksen i Parken: Der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget

Annonce