Annonce
Holstebro

SF og DF i fælles front: Luk Black Box Theatre

Der er en meget indviklet økonomi omkring Black Box Theatre, som betaler 3,2 millioner kroner til Musikteatret og andre 1,4 millioner kroner i husleje i Black Box bygningen. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
- Black Box Theatre er et forholdsvis smalt kulturtilbud, som jeg ikke mener, vi har råd til, siger Karsten Filsø (SF). De store partier vil dog ikke være med til at spare på teatret.
Annonce

HOLSTEBRO: SF og Dansk Folkeparti vil ikke være med til at forlænge aftale med Black Box Theatre i fire år, hvilket vil give kommunen en årlig besparelse på cirka seks millioner kroner.

- Vi laver voldsomme besparelser i kommunen på både det sociale, børn og unge og meget andet. Og Black Box Theatre er et forholdsvis smalt kulturtilbud, som jeg ikke mener, vi længere har råd til, siger byrådsmedlem Karsten Filsø (SF).

- Selv om vi lukker det, vil vi fortsat være en af de kommuner, der bruger flest penge på kultur tilføjer han.

Dansk Folkeparti vil heller ikke binde kommunen til en ny fire-årig aftale, som giver teatret 9,5 millioner kroner om året, hvoraf staten betaler cirka 37 procent.

- Vi sparer så meget på kernevelfærd i disse tider, og vi skal også fortsat have et rigt kulturliv, men det her tilbud er så smalt, at vi har mere brug for pengene andre steder, siger gruppeformand Søren Olesen (DF).

Der er en meget indviklet økonomi omkring Black Box Theatre, som betaler 3,2 millioner kroner til Musikteatret og andre 1,4 millioner kroner i husleje i Black Box bygningen. I øvrigt en bygning med et gældsbrev til staten, som forudsætter teater.

- Det er et mærkeligt edderkoppespind af selskaber, som hænger sammen, og det provokerer mig voldsomt, siger Karsten Filsø.

De øvrige partier i byrådet vil fortsætte den fireårige egnsteateraftale, men flere vil hav kigget på hele den økonomiske konstruktion omkring Black Box Theatre og Musikteatret.

- Det er noget, som vi skal have kulegravet, men det kan vi ikke nå inden første april. Derfor går vi ind for at forlænge aftalen, siger Svend Ørgaard, gruppeformand for Socialdemokratiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

36-årig havde smidt affald i vejkant

Lemvig

Smittetallet nede på det halve

Lemvig

Fyrede kanonslag af to steder i byen

Annonce