Annonce
Lemvig

Sheriffen i Dybe er klar med en ny Gul Festival

Lisbeth Hermansen har tidligere udråbt sig til sherif i Dybe gl. Mejeriby, som hun har omdøbt til Country Town. Hendes interesse for samfundsdebat og passion for den gule farve er baggrunden for, at hun har skabt Gul Festival. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Den selvudnævnte sherif i Country Town i Dybe, Lisbeth Hermansen, er i weekenden den 22.-23. august klar med en ny Gul Festival med masser af debat.
Annonce

Dybe: I den gamle mejeriby i Dybe har de deres egen, selvudnævnte sherif i skikkelse af Lisbeth Hermansen. Hun ejer to af byens huse - den gamle kro og den gamle købmandsgård.

De er omdøbt Country Town, og de danner basis for flere aktiviteter i løbet af året. Lige nu er det f.eks. et kunsttalenthold fra Næstved, der har indlogeret sig på den gamle kro i jagten på kunstnerisk inspiration i det vestjyske.

I weekenden den 22.-23. august er der Gul Festival i Country Town med base på den gamle kro i Dybe. Lisbeth Hermansen har holdt Gul Festival i flere år.

- Der er allerede tre performance-kunstnere, der har meldt deres ankomst. Festivalen er et kunstgreb mellem politik og kunst. Det er ikke politik i traditionel forstand - det er for kedeligt at høre på. De medvirkende kunstnere kommer med oplæg, der åbner op, stiller spørgsmål og nuancerer tingene - alt sammen noget, der bidrager til samfundsdebatten, siger Lisbeth Hermansen.


Festivalen er et kunstgreb mellem politik og kunst. Det er ikke politik i traditionel forstand - det er for kedeligt at høre på.

Lisbeth Hermansen, kvinden bag Gul Festival i Country Town


Festivalen er samtidig en hyldest til den gule farve.

- Min store fascination af den gule farve går cirka fem år tilbage. Det var før de gule veste, og før at Dansk Folkeparti blev kædet sammen med den gule farve. Der var vel nærmest kun den gule førertrøje fra Tour de France, der forbandt den gule farve med noget positivt, siger Lisbeth Hermansen.

Hun finder det urimeligt, at den gule farve ofte er i miskredit.

Annonce

Et guddommeligt lys

- Der er mange, der forbinder den gule farve med løgn og falskhed. Jeg vil gerne slå et slag for, at gul er en utrolig smuk farve. Gul er som et guddommeligt lys - der er noget spirituelt over den gule farve, siger Lisbeth Hermansen, der selvfølgelig sørger for, at den gule farve vil spille en fremtrædende rolle under festivalen.

Der er flere, der har spurgt hende, om hun fortsætter med den gule farve, nu hvor den f.eks. er blevet kædet sammen med Dansk Folkeparti.

- Det var mig, der havde den gule farve først, og der er jo ingen, der kan have patent på en farve. Så den fortsætter jeg med, siger Lisbeth Hermansen.

Man skal tilmelde sig, hvis man ønsker at bidrage til debatten på Gul Festival, mens tilhørerne bare kan møde op.

Festivalen foregår lørdag eftermiddag og aften samt søndag eftermiddag.

Lørdag aften er der musik med P.O. Jørns og burlesque fra Frederiksberg, og så er der ifølge Lisbeth Hermansen også overraskelser. Søndag bager hun som sædvanlig gule pandekager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Lemvig

Frivillig Fredag er aflyst

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Fandt hash hos 67-årig mand

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce