Danmark

Sig noget, gør noget, stem på medmenneskeligheden

Svend Løbner

På kant: Det er tid til et personligt paradigmeskifte. Med en seneste finanslov er al medmenneskelighed kastet overbord.

De flygtninge, der kommer til vores grænser, får at vide, at de hurtigst muligt skal vende hjem igen. Flygtningefamilier - herunder enlige forsørgere - som lever på et eksistensminimum, bliver fremover beskåret med yderligere 2.000 kroner om måneden. Og afviste asylansøgere og nytilkomne, som af en eller anden grund har rodet sig ud i kriminalitet, bliver forvist til en øde ø på ubestemt tid.

Hvor blev de danske frihedsværdier af? Vores kristne kulturgrundlag? Og den humanisme, vi er kendt for i verden?

Jeg er målløs, men må råbe op! Jeg føler mig handlingslammet, men må i hvert fald gøre noget! Jeg er dybt bekymret for demokratiet, men stemmer på medmenneskeligheden alligevel!

Det er tid til et paradigmeskifte, ja. Et folkeligt skifte, hvor vi får civilsamfundet træder i karakter. Et personligt skifte, hvor vi hver især rækker ud til nytilkomne. Sender et smil, taler med dem, inviterer på kaffe, tilbyder hjælp og giver ud af vores rigdom. Mens vi samtidig taler umenneskeligheden midt imod. Fastholder vores folkevalgte på, at alle mennesker er lige. Og at især flygtninge har krav på beskyttelse.

0/0
Annonce
Danmark

Funding: Her er tre ting Løkkes velfærdsløfte lærte os

Danmark

DMI advarer: Risiko for lokale skybrud

Tophistorier

Danmark

Paludan sendte brev til 500: Alle i chikaneoffers omgangskreds skulle kende hans version

Kultur

Charlotte Fich på den store udendørs-scene: Drabschefen er blevet en ond troldkvinde

AARHUS: Der er noget særligt ved at spille teater udendørs om aftenen. Det er stadig lyst, når stykket begynder, og først senere bliver det mørkt. - Det er et generøst rum. Skal vi lege den her leg, og jeg er den og den. Er I med, signalerer man nærmest til publikum fra scenen i den lyse time. Charlotte Fich forbereder sig til at spille den onde troldkvinde i "Kong Arthur", Det Kongelige Teaters kæmpe udendørs forestilling ved Moesgaard Museum i Aarhus. Onsdag 22. maj er premieren. Vi mødes i en af de mange interimistiske skurvogne, der har indtaget det storslåede landskab i bakkerne ved det hypermoderne arkæologiske museum. Det er bygget, så det følger landskabet, og indenfor har Grauballemanden lagt sig godt til rette i sin montre. Godt skjult af et levende hegn af træer og buske er en lille by bygget op til skuespillere og det øvrige personale, Tilskuerpladser og scene virker gigantiske i landskabet. Det hele troner på toppen af den bakke, som museet er bygget ind i og stjæler billedet mere end dengang i Aarhus' europæiske hovedstadsår 2017, da det royale teater opførte Røde Orm neden for museet.

Danmark For abonnenter

Se billederne: Greven af Egeskov hemmeligt gift med prinsesse

Danmark

Nu er dommen faldet: Eks-politiker erkender 73 sexorgier i hele Danmark

Annonce