forside

Sindssyge patienter holdt personale indespærret på hospital

Retten på Frederiksberg har fredag afsagt dom i sag mod to psykisk syge, der i januar i år tog to kvinder til fange på Frederiksberg Hospitals psykiatriske afdeling.

Gennem to timer blev en sygeplejerske og en sosu-hjælper holdt fanget af sindssyge og bevæbnede patienter.

Under en vagt på Frederiksberg Hospitals psykiatriske afdeling gennemlevede to ansatte natten til 13. januar i år et sandt mareridt.

Klokken cirka 02.45 trængte to psykisk syge og bevæbnede personer ind på afdelingen, og gennem de efterfølgende timer blev sygeplejersken og sosu-hjælperen holdt indespærret i et personalerum og et tekøkken.

Døren blev låst, telefonstikkene blev revet ud, og kvinderne blev tvunget til at udlevere deres overfaldsalarmer. Undervejs blev de truet på livet med en kniv, en pistol og et luftgevær.

Fredag eftermiddag har Retten på Frederiksberg afsagt dom i sagen.

De to tiltalte, en 34-årig mand og en 38-årig kvinde, led begge af sindssygdommen paranoid skizofreni.

Manden dømmes til anbringelse på en psykiatrisk afdeling, mens kvinden alene pålægges at modtage psykiatrisk behandling.

Ifølge senioranklager Søren Harbo har oplevelsen haft voldsomme konsekvenser for særligt sygeplejersken. Hun er selv blevet syg, og siden episoden har hun ikke kunnet passe sit arbejde.

Han fortæller også, at de to patienter på gerningstidspunktet var så syge, at det ikke for alvor giver mening at tale om et motiv.

- Men forklaringen var, at den mandlige tiltalte efter hans opfattelse ikke havde fået den korrekte medicin, da han blev behandlet på afdelingen. Det var han utilfreds med, og det var stemmerne i hans hoved også, siger senioranklageren.

Ingen af de to personer var indlagt på afdelingen, da forbrydelsen skete. Den 34-årige var dog tilknyttet stedet, mens kvinden var under behandling på et andet hospital.

- De er i dag begge frygteligt kede af, hvad der er sket. I retten fremstod de meget velmedicinerede, siger Søren Harbo.

Tilfangetagelsen, der strakte sig over mindst to timer, blev afbrudt, da de to patienter selv besluttede at forlade stedet. Ingen kom noget fysisk til ved episoden.

0/0
Annonce
Ulfborg/Vemb

Svar på DNA-test: Ulve stod bag drab på 37 påskelam

Lemvig

10 hold mere vil være med i populær fodboldturnering

112 For abonnenter

Betjent tog slange med hjem fra arbejde

Lemvig

Bedst blandt 400 hold - Oldboys-spillere vandt DM

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Læserbrev

Ikke-vestlige indvandrere. Får de mon også tolk med til tandlægen?

Debat: 540 procents stigning i tandlægeregning betalt af danskerne – til ikke-vestlige indvandrere – på fem år. Hvornår stopper vanviddet? Almindelige hr. og fru Jensen kæmper for at spare op til tandlægen, og mange må give op og går rundt med dårlige tænder og dermed forringet livskvalitet. Men dukker du op ved tandlægen med et somalisk pas, ja så er der tilsyneladende ingen grænser for, hvad du kan få lavet på hr. og fru Jensens regning. Det her er bare endnu et eksempel på, hvorfor der ikke er råd til flere pædagoger, flere SOSU hjælpere og flere sygeplejersker. Jeg kunne nævne tolkebistanden som et lige så vanvittigt eksempel, hvor vi år efter år smider hundredvis af millioner ud ad vinduet på ikke vestlige indvandrere, der ikke tager ansvar for at lære dansk (der er naturligvis undtagelser). Ja, nu når jeg er ved det, så gad da vide om de så også får en tolk med til tandlægen? Nu vil Lars Løkke og Mette Frederiksen så til igen at tage kvoteflygtninge til vores Danmark, så mon ikke der bliver ekstra kø ved lægerne og tandlægerne? Kan I se det? En stemme på Jette Lund er en stemme på DIT Danmark – IKKE det Danmark, som jeg lige refererer til. Hvad tænker du? God dag derude!

Lemvig

Lemvig Kommune har landets laveste sygefravær

Struer For abonnenter

Tidligere stemmesluger for DF vil tilbage som socialdemokrat: Jeg tror, jeg var gået uanset hvad

Holstebro For abonnenter

Det er ikke flovt at sige man har brug for hjælp til eksamensangst

Danmark

DMI advarer: Risiko for lokale skybrud

Annonce