Annonce
Lemvig

Sjældent har det være mere fordelagtigt af opgradere medarbejderne

Det har sjældent været mere fordelagtigt end nu at ansætte voksenlærlinge eller efteruddanne ufaglærte til faglærte. Arkivfoto: Horsens Kommune
Folketingets nye regler gør det meget fordelagtigt for virksomhederne af ansætte voksenlærlinge eller at opgradere ufaglærte til faglærte
Annonce

Lemvig: Lige nu vil det være meget økonomisk fordelagtigt for en virksomhedsejer enten at ansætte en voksenlærling eller efteruddanne ufaglærte medarbejdere til faglærte.

Det kan man, hvis man benytter sig af de nye og bedre muligheder, Folketinget har indøfrt under corona-krisen for at opkvalificere ansatte og især få uddannet flere faglærte.

Lemvig Kommune har et eksempel. Staten betaler 90 procent af en lærlings løn i virksomheden resten af 2020, hvis du ansætter en ny lærling i en ordinær aftale inden årets udgang. Du får 190 kroner i timen i tilskud, hvis du ansætter en vikar, mens en fast ansat medarbejder efteruddanner sig. Du får 75 procent i tilskud til de lærlinge, der allerede er ansat per 1. maj 2020. Det gælder alle aftaler.

Annonce

Stor opbakning

Fra lokalpolitisk hold i Lemvig Kommune er der stor opbakning og påskønnelse af Folketingets beslutning og de nye regler. Målsætning er at skaffe flere kvalificerede arbejdere.

- Jeg tror ikke, det nogensinde før har været så økonomisk fordelagtigt at ansætte en voksenlærling eller at efteruddanne og opkvalificere allerede ansatte end med de nye regler. Det er virkelig fine betingelser. På den anden side er det også nødvendigt med flere faglærte og mere kvalificerede medarbejdere, ellers kan der om få år blive en stor mangel i Lemvig Kommune, siger Kenneth Bro, formand for arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget i Lemvig Kommune.

Annonce

Kom i gang - nu

Kenneth Bro opfordrer de lokale virksomheder til at undersøge de nye regler og se hvilke muligheder, der er for hver enkel virksomhed.


Jeg tror ikke, det nogensinde før har været så økonomisk fordelagtigt at ansætte en voksenlærling eller at efteruddanne og opkvalificere allerede ansatte end med de nye regler. Det er virkelig fine betingelser.

Kenneth Bro (S), formand for arbejdsmarked- og integrationsudvalget.


- Med udgangspunkt i det gode samarbejde, vi allerede har med virksomhederne, har vi nu fået endnu bedre redskaber i værktøjskassen og kan tilbyde endnu flere muligheder. Så uddan eller efteruddan dine ansatte og få dækket det meste af lønnen. Det er en rigtig god ordning. Voksenlærlinge og faglært arbejdskraft er en fremtidssikring, siger Kenneth Bro i en klar opfordring til virksomhederne.

Regeringen har afsat 750 millioner kroner til de nye regler for opkvalificering. Ordningerne er rettet mod virksomheder, som ønsker at ansætte en voksenlærling og virksomheder, der har ansat mange ufaglærte eller faglærte med en forældet uddannelse, og som virksomhederne ønsker at opkvalificere.

Hensigten er, at arbejdsgivere i større udstrækning skal være med til at skabe og sikre kvalificeret faglært arbejdskraft. Alle virksomheder i den private sektor er omfattet af ordningen.

Annonce

Jobcentret klar

Jobcenter Lemvig er parat til at hjælpe med at finde egnede kandidater til virksomhederne - både voksenlærlinge og jobrotations-vikarer. Jobcentret hjælper også med at udfylde uddannelsesaftaler og afklare tilskudsordninger og andre praktiske sager i forbindelse med de nye tilskudsregler.

For at gøre opmærksom på de tre målsætninger; skaffe voksenlærlinge, gøre ufaglærte til faglærte igennem jobrotationsordningen gennemfører Jobcenter Lemvig en oplysningskampagne de kommende uger, der indledes med et nyhedsbrev til alle kommunens virksomheder med opfodring til at benytte sig af den nye ordning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Lemvig For abonnenter

Kun 20 medarbejdere bliver tilbage i Lemvig - hvad skal der ske med bygningen på Torvet

Annonce