Holstebro

Sjønne sælger næsten alt i sit hjem: Pengene går til de fattige

En hat, en guitar og en metronom var alle i blandt de ting, som Lars Olesen (til højre) tog med sig hjem fra Sjønnes åbne hus. Foto: Johan Gadegaard

64-årige Jens Jørgen Kallesøe, bedre kendt som Sjønne, holdt lørdag åbent hus, hvor næsten alt i hans hjem var sat til salg. Pengene går til Kirkens Korshær, og Sjønne ser det samtidigt som en udfordring til ham selv.

Lemvig: - Hvordan fungerer den her? spørger Lars Corvinius Olesen, imens han betragter den gamle metronom i træ, som han holder op foran sit ansigt.

- Du trykker bare der bagpå, lyder det fra metronomens ejermand, der står bagved Lars Olesen. Den høje, 64-årige mand hedder egentligt Jens Jørgen Kallesøe, men det er ikke det navn, han er lokalt kendt på. Det navn er nemlig "Sjønne", og i dag sælger Sjønne ud. Næsten alt i hans hus har et prisskilt på - lige fra madrasser til højtalere, fra postkasse og strygebræt og til kaffemaskinen og støvsugeren. Mange af tingene har Sjønne købt på genbrug - ikke mindst hos Kirkens Korshær, hvor han selv er frivillig, og som dagens fortjeneste også går ubeskåret til.

- Jeg kan godt lide at lave noget, der er lidt sjovt. Og jeg tænkte, at når jeg alligevel skulle af med tingene, så kunne jeg ligeså godt donere pengene, siger Sjønne, der har været frivillig i Kirkens Korshær i et par år.

For ham var det frivillige arbejde i hjælpeorganisationen en måde for ham at komme ud og i gang på, efter han gik på efterløn.

- Og så er det også en slags udfordring til mig selv, der går på at finde ud af, hvor meget materialistisk jeg egentlig har brug for, siger Sjønne, der derfor først vil "genopfylde" huset igen, når december er ovre. Og det gør han hos genbrugen.

På nogle af prisskiltene er der også en lille tekst på, hvor der blandt andet står "bryllupsgave" eller "far" på. Og visse ting i huset har da også for meget følelsesmæssig værdi til, at den 64-årige vil sælge det - selvom det kan være svært at finde en genstand i huset, hvor der ikke sidder et skilt på.

- Jeg napper den her også, siger Lars Olesen til sidst, efter han i et stykke tid har betragtet metronomens pendul svinge frem og tilbage. Han bor selv i Lemvig, og inden han forlader Sjønnes hus, har han linet alskens ting op i et hjørne, blandt andet en guitar og en hat, som han skal have med hjem.

- Jeg synes, det er fantastisk og inspirerende. Jeg går meget ind for genbrug selv, og det her er noget, jeg håber, kan inspirere andre, siger Lars Olesen.

Og så er det også en slags udfordring til mig selv, der går på at finde ud af, hvor meget materialistisk jeg egentlig har brug for

"Sjønne" (Jens Jørgen Kallesøe), Lemvig
Det var muligt at få en kop kaffe og en lille historie med på vejen på de ting, der har haft særlig værdi i Sjønnes (til højre) liv. Foto: Johan Gadegaard
0/0
Annonce
Holstebro

Miraklet udeblev: Cecilie tabte kampen

Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Holstebro For abonnenter

Nekrolog: En anstændig kvinde skulle jo lære at holde hus

Holstebro

Ulveangreb har kostet vestjysk fåreavler 200 får

Erhverv

Frituregryde skød stikflammer i køkkenet: Hvad gør man så med et fyldt hotel og 168 bryllupsgæster?

Annonce