Annonce
Navne

Sjov idé fra Maddivisionen: Det moderne, aktive tv-køkken på Zoom

Meld dig til, log på Zoom og lav mad med Tina Scheftelowitz som guide. Pressefoto: Salathovederne.dk
Forfatteren til Suveræne Salater og mange andre kogebøger, Tina Scheftelowitz, guider dig gennem madlavningen - og bagefter spiser du sammen med andre deltagere. Online, naturligvis.

Holstebro: Har du lyst til at spise noget særligt lækkert på onsdag aften sammen med en masse andre - online, altså? Og har du også lyst til selv at lave maden?

Så bør du hoppe på Slagteriets sjove tilbud, "Suverænt køkkenkalas" med Tina Scheftelowitz.

Hvis man er 45+ og har interesseret sig for mad og madlavning, siden man var ung, er der en god chance for, at man har Tina Scheftelowitz og Sonja Bocks bog, "Suveræne Salater", stående i reolen.

Bogen var "en lille sensation", da den så dagens lys i 1997. Der udkom ikke voldsomt mange kogebøger dengang og da slet ikke om salater. Der var tale om nytænkning, både i indhold og layout.

Siden har Scheftelowitz og Bock udgivet en række kogebøger sammen, de fleste af dem med grøntsager som omdrejningspunktet, og bøgerne er solgt i en million eksemplarer. Opskrifterne holder stadig. Faktisk var Bock/Scheftelowitz forud for deres tid i deres insisteren på at bruge råvarer, primært grøntager, der var i sæson, og som omdrejningspunkt for måltidet.

Annonce

Ny Maddivision

På onsdag kan man møde den nu 57-årige Tina Scheftelowitz ved et helt specielt online-arrangement, hvor hun guider deltagerne i Slagteriet/Maddivisionens arrangement gennem madlavning og siden virtuelt samvær, mens man spiser den tilberedte mad.

Maddivisionen hører til på Slagteriet i Holstebro og er en nyskabelse, selvom man før har haft madarrangementer på stedet, for eksempel med Michelin-kokken Dak Wichangoen.

- Før har madarrangementerne hørt under Kulturdivisionen, men nu italesætter vi et slags fællesskab, som kan mødes omkring mad, og kalder det Maddivisionen, fortæller Mette Sandholt, Slagteriet.

Sådan kommer du med

Gå ind på Slagteriets Facebookside eller på slagteriet.dk. Her finder du mere om, hvad det koster og hvordan du køber en billet.

Når du har fået din billet med tilhørende indkøbsliste, vælger du, om du vil købe ind til madlavning til én (+madpakke), to eller fire portioner.

Via det link, du modtager, logger du ind på Zoom onsdag den 24. marts klokken 17. Her vil Tina Scheftelowitz guide dig og alle de andre deltagere igennem madlavningen. Der er pauser og indslag, som åbner for sanserne,  indlagt.

Man planlægger at være færdig med madlavningen klokken 18.30. Hele arrangementet slutter klokken 19.30.

Menuen er som udgangspunkt grøn, men man kan vælge at købe kød eller fisk til som tilbehør. Menuen er:

Pink hummus med rødbede og ristede hasselnødder

Sprøde pita-trekanter med sesam

Kålsalat med appelsin og mynte

Frisk mynte- eller krydderurtete

Maddivisionen er et spritnyt begreb på Slagteriet, og derfor arbejder man endnu med, hvad det skal indeholde.

- Vi har en lang række idéer fra workshops over fællesspisnings-projekter til en gentagelse af sidste års "Smagen af et sted", hvor vi smagte på Vinderup-egnen, blandt andet via sanke-ture. Her i 2021 vil vi prøve at smage på området omkring Lystbækgaard, forklarer Mette Sandholt.


Deltagerne inddeles i mindre grupper - det kan man på Zoom - og så har Tina lavet en tilhørende "samtale-menu", hvor man får nogle spørgsmål til hjælp til samtalen hen over maden.


Annonce

Med samtale-menu

Tina Scheftelowitz online er det første projekt for Maddivisionen.

- Man kunne kalde det tv-køkkenet via Zoom, ler Mette Sandholt.

På onsdag den 24. marts klokken 17 kan man logge ind på Zoom - forudsat man har købt en billet - og så guider Tina Scheftelowitz deltagerne gennem aftenens menu. Der er indlagt pauser, så alle kan nå at følge med, og så bliver det hele rundet af med fællesspisning, mens man sidder foran computerskærmen.

- Deltagerne inddeles i mindre grupper - det kan man på Zoom - og så har Tina lavet en tilhørende "samtale-menu", hvor man får nogle spørgsmål til hjælp til samtalen hen over maden, forklarer Mette Sandholt.

Hvor mange skal der være, for at det er en succes?

- Sådan har vi faktisk aldrig opregnet vores arrangementer. Hvis der opstår et rum, hvor folk hygger sig og oplever noget nyt, så er det en succes. Men jeg kan da sige, at der ikke kan være mere end 98 med. Det er nok heller ikke realistisk, at så mange melder sig til, men det er altid hyggeligt, jo flere, der kan se sig ind i det. Det er i hvert fald en corona-venlig oplevelse, mener Mette Sandholt.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Lemvig

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce