Annonce
Holstebro

Skærmen skaber kontakt i coronakrisen

Assisterende leder i plejeboligerne Beringshaven Susanne Slot (t.v.) får overrakt tablets af systemadministrator Marianne Bjerre. Foto: Holstebro Kommune
Holstebro Kommune har delt 25 tablets ud til plejecentre og plejeboliger. De kan være med til at skabe visuel kontakt mellem pårørende og beboere som erstatning for de forbudte fysiske besøg.

Holstebro: Under corona-lockdown skal besøg og ophold uden for hjemmet minimeres, og det går ud over de borgere, der sidder på plejehjem eller i beskyttet bolig. Her kan de pårørende nemlig ikke komme på besøg.

Derfor har kommunen nu forsynet plejecentre og plejeboliger med flere tablets. De kan være med til at skabe visuel kontakt mellem pårørende og beboere. De 25 tablets er alle installeret med skype og facetime, og personalet hjælper gerne med at sætte en videosamtale i gang.

- Visuel kontakt via en skærm kan selvfølgelig ikke måle sig med den fysiske kontakt. Men vi er glade for, at vores centre nu får flere tablets at gøre godt med. For selv om man kommer langt med samtaler via telefon, så giver det noget ekstra, at man samtidig kan se og vinke til hinanden. Man kommer tættere på hinanden, og det er med til at mindske den følelse af ensomhed og savn, som mange beboere og pårørende har for tiden, siger Susan Johanne Pedersen, centerleder for Center for Plejecentre.

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Nu håber Mette bare på godt sommervejr

Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce