Annonce
Kultur

Skøjtebane må vente på restriktionsramte tyrolere

Endnu engang har pandemien spændt ben for Struers nye skøjtebane. Nu er det nedtagningen der forsinkes, fordi de østrigske eksperter, der skal stå for arbejdet, lige nu er forhindret i at forlade deres region på grund af restriktioner. Foto: Steffan Skov
Endnu engang snubler Struers skøjtebane i virus - nedtagningen af banen forsinket, fordi det østrigske firma, der skulle stå for arbejdet, er spærret inde af restriktioner

Struer: At kalde den nye skøjtebane i hjertet af Struer for virusramt er næsten en lidt for mild betegnelse.

Skøjtebanen nåede kun at være åben i tre dage i begyndelsen af december, før smittetrykket stoppede for sjov på isen. Udsigten til en langvaring nedlukning fik allerede for knapt en måned siden kommunen til at beslutte, at banen skulle pilles ned og pakkes sammen.

Så kan den være klar til sæsonen 2021/2022, hvor corona forhåbentlig er noget, der bare er dårlige minder.

Men nu viser det sig, at pandemien også spænder ben for sidste kapitel i den kortvarige sæson 2020/2021.

Annonce

Lukket land

Arbejdet med at pille banen ned burde nemlig være løst. Opgaven skulle efter aftale med Struer Kommune klares af det østrigske firma, som kommunen i efteråret 2020 købte banen hos. Det var også eksperter fra firmaet, der i december i fjor stillede banen op.

Firmaet har hjemme i regionen Tyrol. En region, hvor pandemien blussede voldsomt op i februar, og som i øjeblikket er underlagt skrappe restriktioner, der håndhæves af blandt andet det østrigske militær.

Derfor er det i praksis umuligt for firmaets folk at bevæge sig ud af Tyrol.

Annonce

Uvis deadline

Hvornår tyrolerne igen kan indtage Struer er lige nu uvist, siger Jørgen Bech Ladekjær, Centerchef for Teknisk Drift og Anlæg.

- De forventer selv, at restriktionerne lempes inden for de kommende 14 dage. Det næste spørgsmål er så, hvordan det forholder sig med en eventuel karantæne, når de ankommer til Danmark, siger Jørgen Bech Ladekjær.

Struer Kommune har betalt 1,8 millioner kroner for den nye bane, der for første gang blev placeret i hjertet af byen foran rådhuset på den nye T.W. Jensens Plads.

Banen omfatter cirka 400 kvadratmeter, kølekapacitet, servicekøretøj og 200 sæt skøjter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce