Annonce
Holstebro

Skadestue lukket: Kraftig stank bredte sig på sygehuset efter sprøjtning

Sygehuset lukkede fra klokken 13 for akutmodtagelsen og for skadestuen, efter at en heftig stank havde bredt sig i dele af sygehuset. Efter grundig udluftning er afdelingerne åbne igen fra klokken 16. Arkivfoto: Morten Stricker
Både akutmodtagelse og skadestue har tirsdag være lukket på Holstebro Sygehus, efter seks medarbejdere fik hovedpine og blev svimle. Årsagen viste sig at være sprøjtning mod larver, hvor det lugtede kraftigt af petroleum.

HOLSTEBRO: Tirsdag eftermiddag klokken 13 lukkede skadestuen og akutmodtagelsen i Holstebro som følge af risiko for luftvejsgener for både patienter og personale i hele bygningen.

Det skete efter, at fik medarbejdere fik hovedpine og oplevede svimmelhed.

Årsagen var, at der om formiddagen klokken ti var sprøjtet med insektgift, trinol permaforte B, til bekæmpelse af insektlarver på taget til sterilcentralen.

- Der bredte sig en voldsom lugt i nogle afdelinger, og det skal man ikke arbejde i, siger Ida Götke, der er sygeplejefaglig direktør i Hospitalsenheden Vest.

- Fra starten vidste vi heller ikke, om det var farligt, men det er det ikke, understreger hun.

Via ventilationsanlægget trængte lugten ind i især afdelingen med øreoperationer og sterilcentralen, hvor instrumenter bliver rengjort.

- De to afdelinger bliver gjort rent inden i morgen tidlig (i dag onsdag, red.), og vi kalder personalet tidligere ind i morgen tidligt, så de kan gøre instrumenter klar til onsdag morgen, så planlagte operationer kan gennemføres, siger Ida Götke.

- Akutmodtagelsen og skadestuen åbner igen klokken 16, efter der er luftet grundigt ud, siger driftschef Jens Peter Østergaard fra sygehuset.

Ingen planlagte operationer blev aflyst, og akutte patienter blev kortvarigt guidet til modtagelse andetsteds på hospitalet.

Firmaet Mortalin, der har anvendt sprøjtegiften, oplyser, at præparatet er ufarligt for mennesker. Giftstoffet er lugtfrit men petroleum er bærestof i aerosol, og det er den, der lugter. Præparatet anvendes såvel udenfor som indenfor.

- Der var ingen patienter, som blev dårlige, siger Ida Götke.

Akutmodtagelsen er åben til klokken 22 for forskellige grupper af medicinske patienter. Også lægevagtens område har været berørt, men lægevagten åbner til normal tid, og også skadestuen vil fungere igen fra klokken 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Minister afkræves svar om Høfde 42

Lemvig

Ekstra penge til turistarbejde

Annonce