Annonce
Lemvig

Skal 10. klasse flytte til gymnasiet

Skal 10. klasse være en del af ungdomslivet på Lemvig Gymnasium. Det spørgsmål står politikerne i familie- og kulturudvalget over for i den kommende uge. Arkivfoto
Politikerne skal i den kommende uge drøfte, om 10. klasser skal flyttes til Lemvig Gymnasium - gymnasiet har i et notat beskrevet de muligheder, der er ved det

Lemvig: 10. klasse skal i lige så høj grad være en start på en ungdomsuddannelse som en afslutning på folkeskolen.

Sådan står der i den vision, Lemvig Gymnasium har, hvis politikerne i Lemvig Kommune beslutter sig for at flytte 10. klasse fra Christinelystskolen til Lemvig Gymnasium.

Parterne har haft et møde om det, og gymnasiet har afleveret et notat, som skal ligge til grund for, at familie- og kulturudvalget i den kommende uge tager en drøftelse af, hvad man mener om muligheden.

I notatet ser Lemvig Gymnasium en række fordele, som er præciseret ved, at 10. klasse bliver en del af ungdomslivet på Lemvig Gymnasium.

Helt konkret vil planen være, at der skal oprettes minimum to linjer, nemlig en EUD10-linje, som er målrettet en bro til erhvervsuddannelserne, og så en GYM10-linje, der er målrettet de gymnasiale uddannelser. Hvis der er elever nok, er der også mulighed for en tredje linje, som er blandet eller målrettet en erhvervsgymnasial uddannelse. Tanken er ikke, at elevens valg er endeligt. Man skal i løbet af 10. klasse have mulighed for at finde ud af, hvad der er den rette vej i ungdomsuddannelsen.

"10. klasse skal sikre en bedre overgang mellem folkeskole og ungdomsuddannelse for elever, som har brug for et ekstra modnings- og afklaringsår efter 9. klasse, eller har brug for styrket faglighed for at leve op til adgangskravene til en erhvervsskole eller gymnasiet", lyder det i notatet, og man fortsætter:

"10. klasse skal med en placering på Lemvig Gymnasium medvirke til at fjerne elevernes eventuelle personlige, sociale og faglige barrierer for at gennemføre en ungdomsuddannelse. Eleverne skal i løbet af 10. klasse møde og forberede sig på de krav der stilles til dem på en ungdomsuddannelse både personligt, socialt og fagligt."

Det er planen, at de nye 10. klasser skal være på gymnasiet helt på linje med de ældre elever, der går der i dag.

"Eleverne i 10. klasse skal integreres i skolens hverdag, traditioner og sociale arrangementer. Elever i 10. klasse vil dermed også få en hverdag med morgensamlinger, fællesarrangementer, frivillig idræt, musical, studieture, cafeer og fester. Dette vil sikre god akklimatisering til livet."

I notatet beskriver man et foreløbigt indhold i de to linjer, og der lægges vægt på, at der er fokus på, at unge tager en erhvervsuddannelse.

"Det er et mål, at andelen af unge, der tager en erhvervsuddannelse i forlængelse af folkeskolen, skal være mindst 30 procent. Lemvig Kommune ligger flot i forhold til dette mål, og Lemvig Gymnasium ser sig selv som en del af arbejdet med at styrke indsatsen for at få flere unge på erhvervsuddannelserne. Vigtigst er det dog, at den unge oplever at komme på rette hylde og bliver bevidst om deres eget potentiale."

Lemvig Gymnasium har tænkt sig at placere 10. klasse et sted i bygningsmassen, hvor man kan etablere et godt sammenhold mellem eleverne i 10. klasse og med tæt kontakt til lærer-teamet. Og hvor der også er mulighed for at lave særkilte arrangementer og aktiviteter kun for 10. klasse.

Men nu skal politikerne altså studere denne mulighed, inden man tager stilling til, om 10. klasse i fremtiden skal være en del af gymnasiet eller blive på Christinelystskolen. Kigger man tilbage på udtalelserne fra den seneste valgkamp, var det hos de fleste et åbent spørgsmål, om man skulle flytte 10. klasse og på den måde røre ved overbygningstrukturen, hvor de fleste samtidigt ikke mente, der var behov for at justere på den grundlæggende skolestruktur med antallet af skoler lige nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

KD efterlyser en kommunal ombudsmand

Annonce