Lemvig

Skal se nærmere på om PPR kan gøres smartere

Formanden for familie- og kulturudvalget, Henrik Thygesen (V) frigav sammen med udvalget 875.000 kroner til børne- og familiecentret. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Lemvig: Kan arbejdet i den pædagogisk-psykologiske rådgivning (PPR) gøres bedre og mere effektivt for de samme penge?

Det skal en medarbejder se nærmere på, har familie- og kulturudvalget bestemt.

I det seneste år har PPR været opnormeret med en ekstra psykolog for at få nedbragt en sagspukkel. Men det har ifølge udvalgsformand Henrik Thygesen (V) ikke haft den ønskede effekt.

- Vi har ikke fået reduceret i antallet af sager. Derfor vil vi nu se på, om der er nogle af opgaverne, der kan løses tættere på borgerne, inden de ender med at blive en sag på en psykologs skrivebord. Findes der nogle tiltag, hvor det ikke er nødvendigt at skulle forbi en psykolog, men måske kan klares på anden vis, siger Henrik Thygesen.

Derfor besluttede familie- og kulturudvalget at sætte knapt 25.000 kroner af, så en medarbejder kan se nærmere på, om der kan laves en anden arbejdsgang på PPR-området.

Bevillingen var en lille del af en samlet bevilling på 875.000 kroner til børne- og familiecentret. Hovedparten af bevillingen, 500.000 kroner, gik til projektet De Unge År, der siden 2014 har været et tilbud til familier, der har haft vanskeligheder med blandt andet opdragelsen af børn.

- Det er selvfølgelig mange penge at bruge på projektet, og det er det også, hvis vi ser på udgiften per familie, der deltager i projektet, hvor de selv kan nå at tage hånd, inden små problemer i familierne ender med at blive store problemer. Vi kan se, at det er et projekt, der giver resultater både her og i andre kommuner, og derfor vil vi køre videre med det i 2019, siger Henrik Thygesen.

0/0
Annonce
Lemvig

For sent at lave om - yngste skolebørns skoledag bliver ikke ændret

Lemvig For abonnenter

Politikere afkrævet svar: Hvornår renses høfde 42 op?

Lemvig

Færre deltagere løb stafet rundt om søen

Lemvig For abonnenter

Godt med motion i den friske luft

Lemvig

Mindehøjtidelighed for søslaget

Lemvig

Helmig meldte afbud til Haze - nu er afløser klar

Annonce