Annonce
Lemvig

Skalstrup Marked for 29. gang

Det årlige Kræmmermarked i Skalstrup afvikles den sidste weekend i juli. Arkivfoto: Morten Stricker
Det lokale kræmmer- og smådyrsmarked afholdes traditionen tro i den sidste weekend i juli - og samler områdets borgere til hyggeligt samvær.

SKALSTRUP: For 29. gang afholdes der Skalstrup Kræmmer og Smådyrsmarked ved Skalstrups forsamlingshus.

Traditionen tro er det den sidste weekend i juli - lørdag den 27. og søndag den 28. juli - der er afsat, og igen i år samles alle indbyggere i Skalstrup om at gennemføre det årlige lokale kræmmermarked. Børn og børnebørn fra nær og fjern kommer hjem til deres barndoms land og hygger sig hele weekenden.

Skalstrup Kræmmer- og Smådyrsmarked er et lille overskueligt marked med flere gratis tilbud og børne-aktiviteter - og gratis parkering.

Alt, hvad der kan krybe og gå, er af huse i denne weekend. Bodernes vagtplaner skal besættes, bjerge af gratis rundstykker skal smøres, og kaffen brygges. Ølteltet skal bemandes, og de helstegte pattegrise skal steges. Køkkenpersonalet instrueres, kringler skal bages, og den minutiøse logistik skal aftales, således at alt klapper, som det plejer. Mange års erfaring udspilles, og det gør denne kæmpeopgave til en opgave, som alle glæder sig til hvert år. Vigtigt er det også, at nye tilflyttere får mulighed for at møde deres naboer og genboer.

Annonce
Markedet byder på oplevelser for både børn og voksne. Arkivfoto: Morten Stricker

Aftenfest med stor opbakning

Startskuddet går lørdag den 27. juli kl 9:00: Markedet starter med gratis rundstykker og kaffe på pladsen indtil kl 10:00. Så åbner kræmmermarked og smådyrsmarked, boderne samt kunst og husflids-udstillingen i forsamlingshuset. Der bliver handlet og pruttet priser om stort og småt, og den årlige konkurrence om den levende gris vægt starter.

Der er aktiviteter for børn i hoppeborge, halmballer og børnevenlige køretøjer. Lørdag kl. 13:00 arrangeres "slikposejagt" i halmen for børnene.

Højdepunktet er og bliver Kræmmerfesten lørdag aften, hvor op mod 350 personer forventes at deltage. Festen starter kl. 18:00, og husk at købe madbillet i god tid. Efter spisningen spilles der op til dans i ølteltet, og der bliver "slået søm i". Ølteltet lukker til midnat, så overnattende kræmmere kan få nattero, og mandskabet kan nå at blive friske til næste dag.

Som en løsning på transport til Kræmmerpladsen er der arrangeret en bus der kører fra Vemb ved 17-tiden med stop undervejs til Skalstrup, og bussen kører retur fra festen lidt efter midnat, så alle kan komme sikkert hjem.

Som det fremgår af programmet, er der masser af sjove indslag i løbet af weekenden, og der er blandt andet en populær tombola med fine gevinster, der er sponsoreret af lokale virksomheder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce