Annonce
Holstebro

Skarp kritik af kommunen: Jeg vil vide, om der er smitte på det plejecenter, hvor min mor bor

Pårørende til ældre i plejebolig kritiserer skarpt, at kommunen ikke oplyser om, når der er konstateret covid-19 på det plejecenter, hvor de bor - for eksempel her i Beringshaven. Udvalgsformand vil nu have drøftet, om nivauet for information er det rigtige. Arkivfoto: Mette Mørk
Pårørende undrer sig over, at kommunen ikke fortæller, når der er smitte på plejecentre.
Annonce

Holstebro: Kommunen har valgt at være alt for lukket om, på hvilke plejecentre der er coronasmitte. Det mener en række borgere i kommentarspor til artikler om coronasmitte.

"Hvorfor er alt så hemmeligt," som Sussie Bak for eksempel skriver på Facebook.

Villy Hedegaard, der er formand for bruger- og pårørenderådet har heller ikke fået at vide, at der har været coronasmitte i plejecentret.

- Jeg har spurgt lederen i en mail, men jeg fik at vide, at der ikke ville komme mere ud, end det avisen skrev. Selvfølgelig skal de følge reglerne, men de kunne måske godt lukke lidt mere op, siger Villy Hedegaard.

En pårørende, som ønsker at være anonym, har også kontaktet ledelsen i Beringshaven.

- Jeg fik at vide, at de ikke ville fortælle noget, og med henvisning til persondataloven. Men de skal jo ikke oplyse navne. Som pårørende har jeg ret til at få det at vide, hvis der er smitte i det plejecenter, hvor min mor bor. Så det er jeg ret sur over, siger den pågældende.

Hun undrer sig også, fordi kommunen tidligere har oplyst om smittede på Bakkebo i Vinderup. Og kommunen selv udsendte flere pressemeddelelser 4. og 5. april, da der var mistanke om Covid-19 i Beringshaven, og 30 beboere blev testet. Dengang var der ingen smitte.

- Jeg synes, det er underligt, at alt pludselig skal være så hemmeligt. Men det må være højere op fra i kommunen, at ledelsen i plejecentret har fået mundkurv på, siger kvinden, som er træt af at skulle læse om smitte i medier i stedet for at få besked fra plejecentret.

- Vi har løbende fået sms'er om, at beboerne har det godt, så jeg troede, at vi havde en åben dialog, siger den anonyme, som også kender andre pårørende, som er blevet afvist, når de har spurgt ind til rygter om coronasmitte på Beringshaven, før det var omtalt i avisen.

- Det er da langt bedre at få klar besked, så der ikke går rygter. Andre kommuner kan åbenbart godt finde ud af at informere, siger hun med henvisning til for eksempel Ringkøbing-Skjern Kommune, der i sidste uge fortalte åbent om, at en beboer på et bestemt plejecenter var testet positiv, og andre blev undersøgt.

Peter Thomasen, som har en kæreste, der bor i plejebolig i Beringshaven, undrer sig også over lukketheden.

- Der har været alt for meget lukkethed, og kommunen har slet ikke været god nok til at informere. Men det er åbenbart bestemt fra oven, siger Peter Thomasen.

- Det er ikke noget, jeg vil lave ballade om her under krisen, men jeg synes bestemt, at det er noget, som skal evalueres bagefter, siger Peter Thomasen.

Annonce

Vil have det diskuteret

Jens Kristian Hedegaard (V), der er formand for social- og sundhedsudvalget, er opmærksom på kritikken af kommunens lukkethed om corona smitte på plejecentre.

- Der er nogle forhold omkring personoplysninger, som vi skal overholde. Og vi har fokus på at udsende den relevante og den rigtige information, siger Jens Kristian Hedegaard.

Men pårørende vil åbenlyst gerne have klar besked om coronasmitte - i stedet for rygter. Og andre kommuner kan godt finde ud af at informere om de enkelte plejecentre. Hvorfor har I så denne lukkethed?

- Jeg vil nu drøfte med forvaltningen, om vi gør det hensigtsmæssigt, og om vi har det rigtige niveau for information, siger Jens Kristian Hedegaard.

Holstebro Kommune fortalte dog tidligere på ugen, at 14 borgere, som fik pleje af kommunen, var døde af coronasmitte. Men ville ikke oplyse, hvilke plejecentre der har været smitteramt - ud over at der har været flere indlagte fra Bakkebo, som har været hårdest ramt af alle. Ni borgere er blevet raske igen, mens 13 fortsat var syge med covid-19 først på ugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce