Annonce
Holstebro

Skatere - og de voksne med - er utålmodige efter at åbne længe ventet hal

I en bestyrelse, der tæller syv mænd og én kvinde, er det Alberte Kloster, der fører an. Af samme grund har Lars Hingebjerg (bagerst), Sebastian Aggerholm og den øvrige bestyrelse besluttet, at hos dem hedder det en forperson og ikke formand. Drengen på skateboard er den danske mester Vitus Sondrup, som snart kan få lov til at træne i den nye Hal 19. Foto: Morten Stricker
Siden marts har Hal 19 ligget stille grundet corona og ombygning. Nu er man næsten klar - der mangles kun lige én forbedring...
Annonce

Holstebro: - Don't go there!

Trods advarslen, smiler Lars Hingebjerg til spørgsmålet om hans tidsforbrug i en ombygget Hal 19.

- Det her er min tiende dag i træk, jeg er her, og så er det endda ikke fordi, de dage har været de hårdeste.

De andre bestyrelsesmedlemmer i form af Alberte Kloster og Sebastian Aggerholm kan nikke med.

- Der har været mange weekender, hvor man knapt har set sin familie, fordi man har kravlet rundt og skrabet indtil klokken 21.30 om aftenen, siger Sebastian Aggerholm.


Nogle af os har jo selv været unge engang, og i det fantastiske miljø, der er her, er det som at være ung igen.

Sebastian Aggerholm.


Beviset på det hårde slid kan snart ses af alle. En ny Hal 19 - en bygning, der tilhørte det gamle slagteri i Holstebro - er næsten klar til at blive indviet.

Der har ellers været lukket siden marts, dels på grund af corona, dels de rester man stadig kan se på murstensvæggen. To enorme cementblokke er fjernet - og meget andet. Men cementen trak tænder ud.

Dertil har der været et arbejde bag computerskærmen for at søge hos fonde. Den del har Alberte Kloster især taget sig af.

Mathias Aggerholm (t.v.) og Vitus Sondrup får lov til noget, de ikke har kunnet siden marts - og helt officielt må vente lidt med endnu - at benytte den nye Hal 19. Foto: Morten Stricker

Resultatet er en ny hal. Nye ramper, nye gelændere. Og kun én forbedring fra en genåbning:

- Opkørslen er støbt forkert. Den laves i dag (fredag, red.), men skal have to dage til at hærde, siger Alberte Kloster.

Det er skuffende, for Hal 19 havde sat skateboardet op efter en åbning lørdag.

- Jeg tror, der er en masse unge, der er utålmodige. Det er vi også selv, når nu vi har givet så mange aftener og weekender, siger Sebastian Aggerholm, der selv skater og har en søn, der gør det samme.

Annonce

Ung engang

Inden hallen kan gives fri, skal en legeplads-inspektør godkende stedet.

- Se bare den beton-søjle dér. Den har vi aldrig ramt, men skal alligevel have skumgummi om sig, hvorimod man kan falde ned derovre, siger Lars Hingebjerg og peger med en rampe, der strækker sig mod hallens loft.

De er utålmodige, ja.

- Nogle af os har jo selv været unge engang, og i det fantastiske miljø, der er her, er det som at være ung igen, siger Sebastian Aggerholm.

Hal 19

Hal 19 er en frivillig forening, "som ønsker at fremme skatemiljøet." Brugerne er fra seks år og op. Der er omkring 15 frivillige tilknyttet, men foreningen kunne godt bruge flere.

Der er altid en vagt til stede, som har ret til at bortvise en besøgende.

Når Hal 19 er klar til at genåbne, meldes det ud på foreningens Facebook-side.

Den nye hal er blevet til via støtte fra Holstebro Kommune (150.000 kroner), Færch Fonden, Gadeidræt/Nordea Fonden, Vestjysk Bank og lokale sponsorer.

I hallens lukningsperiode har skatere, løbehjul og rulleskøjter slået sig løs i lethallen udenfor, ved Musikteatret Holstebro, den gamle politistation, eller hvor der nu er spændende forhindringer. På den vis glæder nogle naboer sig sikkert også til mere ro.

Der er altid en person over 18 år til stede, når Hal 19 igen åbner. Spiritus og euforiserende stoffer er ikke tilladt.

- Det er for eksempel, at vi ikke holder åbnet fredag og lørdag aften. For at undgå at der for meget fest i den, siger Lars Hingebjerg og tilføjer:

- Det er derimod en fornøjelse at se, hvordan de store hjælper de små. De slår boardet ned i jorden for at anerkende hinanden, når én har lavet noget vellykket. Det her er jo ikke som med fodbold. Der er ingen træner, og det handler ikke om at vinde eller udradere hinanden. Man må lære af andre.

Hal 19 håber på at kunne slå dørene op i begyndelsen af efterårsferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce